Kezdőoldal » Utazás » Európa » EL szeretnék költözni külföldr...

Deak bogi kérdése:

EL szeretnék költözni külföldre. , Hogyan jussak ki? Többi lent.

Figyelt kérdés

most vagyok 18 és ki szeretnék költözni Londonba. Az egyik barátnőmmel meg is beszéltük, hogy mi kis megyünk. DE A SZÜLEINK SZERINT TÚL FIATALOK, VAGYUNK AHHOZ HOGY ELMENJÜNK.

Hogyan mondjam vegyem rá őket, hogy ki tudja menni?

2013. nov. 5. 20:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Itt most hol volt szó arról hogy én mit szeretek és mit nem? Ezek a dolgok nem velem történtek, de látom hogy mi megy. Még nekem is volt hogy komolyan fel kellett emelnem a hangom amikor a főbérlő úgy gondolta hogy a deposit az egy fajta formája az ajándéknak tőlünk, pedig én nem 18 éves fogalmatlan kislány, hanem 34 vagyok és nem 60 kiló.

Persze, ha családdal vagy olyanokhoz jönnének akik irányt tudnak mutatni nekik akkor azt mondom hogy jöjjenek, mert nincsenek egyedül. De itt bizony a barátságot sokszor nem ingyen adják, azért kérnek is valamit és azzal nem fog otthon büszkélkedni.

2013. nov. 5. 21:52
 12/31 anonim ***** válasza:

10: Lehet, hogy Digó erősen fogalmaz, de igaza van.

Persze nem mindenkiből lesz áldozat, de a 18 éves tapasztalatlan kislányoknak, akik bambikáznak bele a nagyvilágba és a rózsaszín ködös álomvilágban élnek, azokból sokkal nagyobb eséllyel válik áldozat.

Mivel magam is kivándorolt vagyok (bár nem Angliába jöttem, de a barátaim ott vannak), nagyon sok bajbajutott kérése, híre jut el a fórumokon, csoportokban. Vagy információkérés, amiből már simán le lehet venni, hogy ki maradjon otthon, ki az aki merjen belevágni.

Ezt a kérdést is érdemes megnézni: el szeretnék költözni, Londonba, trallala, kimegyünk a barátnőmmel mert az olyan jóóóóóó.

Ellenben akinek ésszerű tervei vannak, az úgy kezdi: Sziasztok, ki szeretnék költözni, X nyelven beszélek ilyen és ilyen szinten, a szakmám ez meg az, X év szakmai tapasztalatom van, de értek még ehhez vagy ahhoz, lehetőség szerint erre vagy arra költöznék.

Na erre lehet már válaszolni.

Tele van minden csoportban az üzenőfal a rinyával, hogy nem beszélnek nyelveket, de kimennének külföldre, de valaki intézzen szállást, munkát meg a papírokat. Amikor meg válaszul kapnak néhány linket osztrák vagy angol munkalehetőségekkel az adott ország nyelvén, akkor azt nem értik, az nem jó, nekik magyarul kell és tálcán kínálják nekik a nagy fizetést, a szép szállást.

Aztán ezeket megtalálják az átverős magyarok, akik pénzért közvetítőt játszanak, a jobbik eset ha az illető otthon várja, hogy miután fizetett hívják, a rosszabbik eset, ami most történt, hogy ki is ment a két srác, egy nap után kivágták őket a hotelből mert annyi volt kifizetve, munka nem volt, ott álltak pénz és szállás nélkül.

És nem ők voltak az elsők és tuti hogy 2-3 héten belül jön a következő....

2013. nov. 5. 22:20
 13/31 anonim ***** válasza:
Erről beszélek én is, már a kérdés kiírásából levágós hogy mi a szitu. A szüleik nem azért akarják visszatartani őket mert annyira nem jó külföldön dolgozni és élni, hanem mert tisztában vannak azzal hogy mivel jár egy ilyen dolog. Ez nem egy 1 hetes városnézéssel egybekötött tanulmányi kirándulás, itt ha senki nem vezetget és hívja fel a figyelmed a buktatókra akkor az elindulásnál vért fogsz pisilni és naponta azon gondolkozol hogy itt hagyod az egészet a francba, mert otthon anyu főz, apu meg befizeti a számlát és nem akar mindenki a bugyidba turkálni könyékig.
2013. nov. 5. 22:37
 14/31 anonim ***** válasza:
2013. nov. 5. 22:55
 15/31 anonim ***** válasza:
Na ja, Angliaimagyarok. A legnagyobb lehúzós banda. Igaza van az egyik kommentelőnek, aki nem tud egyedül szállást intézni az nem lesz hosszú életű itt kint. Akit lehet azt olyan pillanatok alatt levesznek hogy azt sem vette észre hogy leszállt a gépről.
2013. nov. 5. 23:33
 16/31 anonim ***** válasza:
2. vagyok, és én már dolgoztam kint szállodában többször is, tapasztalatból beszélek. Nem könnyű, mint írtam. Sőt baromi nehéz, nem is lehet hosszú távon csinálni (1-2 hónap pénzgyűjtés nyaranként, mint mondtam, belefér, de aki ennél hosszabb ideig bírja, annak minden tiszteletem). De hogy aláznának vagy ilyesmi, azt én nem tapasztaltam még sehol. Épp ellenkezőleg, minél keményebb a munka, annál kedvesebbek, megértőbbek a kollégák, igyekeztünk egymással hülyéskedni, beszélgetni munka közben, mert ezt csak úgy lehert bírni, fapofával nem. Igen, nekem is volt olyan, hogy azt mondtam, nem csinálom tovább, mert fizikailag nagyon durván leterhel, ha rendszeresen éjfél után esek haza és reggel hatra kell menni dolgozni, de nagyon sok barátot és tapasztalatot is szereztem. Meg aztán itthon milyen szállodánál kapok annyi pénzt, amiből havi 150 ezret félretehetek, és közben nem nyomorgok, jut drágább kajára, ruhára, szórakozásra is? Még vezető beosztásban se nagyon létezik ilyen, nem hogy pincérként meg szobalányként. Ja, és én 21 évesen kezdtem nyaranként kint dolgozni, most vagyok 25, minden nyáron kint voltam különböző hotelekben, de egyszer sem fordult elő, hogy bárhol is rám indultak volna arabok meg indiaiak. Lehet mázlista vagyok.
2013. nov. 6. 09:13
 17/31 anonim ***** válasza:
A kerdezo az a tipikus kisfelnott tinilany, aki baratnojevel kitalalta, hogy ok marpedig 18 evesek, es elmennek vilagga. Megpedig Londonba, mert Big Ben, meg piros busz, meg One Direction meg mittudomen. Meg amugyis mindenki ott van. Komolytalan. Mindig mondom, hogy az ember ne úgy induljon el egy masik orszagba elni, mintha a szomszed megyebe koltozne, mert annak siras lesz a vege. En szemely szerint negy evig keszulodtem, miutan azt tudtam mondani, hogy oke most mar mehetek, es elotte minden evben kijottem egy-ket hetre, hogy valamennyire belerazodjak a londoni eletformaba. Es en mindenkepp ide akartam jonni, mert tenyleg szerelmem a varos azota, hogy eloszor jartam itt 13 evesen. Szoval 18 evesen meg senki nincs elkesve semmivel, London itt lesz ugyanigy par ev mulva is, sot meg jobb is lesz, ha vegre elkeszul a Crossrail.
2013. nov. 6. 14:49
 18/31 anonim ***** válasza:

"Lehet mázlista vagyok."

Ha linkelsz egy képet magadról megmondom hogy ebben mennyi a mázli. :)

2013. nov. 6. 14:50
 19/31 anonim ***** válasza:
16: Attól függ, hogy hogy nézel ki és hogy milyen a fellépésed. Lehet, hogy te egy olyan típus vagy, aki a jég hátán is megél, de egy elvarázsolt mesevilágban élő tapasztalatlan lányt pillanatok alatt kihasználhatnak.
2013. nov. 6. 18:21
 20/31 A kérdező kommentje:
Nem, neünk megvna, hogy holl laknánk annak a csajnak akivel megyünk neki az eggyik családtagja kint lakik és ott lenénnk addig amíg nem lenne meg egy kis szobára vagy valmire elég pénz. És én grafikus szakon végztem ő meg matek- fizika szakon ...
2013. nov. 6. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!