Kezdőoldal » Utazás » Európa » Amszterdamba vagy Stockhlmba...

Amszterdamba vagy Stockhlmba érdemesebb kiköltözni? (továbbtanulás)

Figyelt kérdés
Hol befogadóbbak? Nyitottabbak? Művészeti szabadegyetemet keresek :)

2013. okt. 12. 12:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hogy akarsz beiratkozni egyetemre, ha nem beszéled jol a nyelvet? Ezzel kell kezdeni. A norvegot nem ismerem, a hollandhoz jo alap az angol, ha nemet ismeret is van, meg jobb, bár nem egyszeru a nyelvtan es a kiejtés is bonyolult -az en véleményem szerint. Nézz utána melyiket tudod elkezdeni tanulni, utána gondolkozz a költözésen.
2013. okt. 12. 16:05
 12/20 A kérdező kommentje:
egyébként mindkét helyen vannak kizárólag angogul oktató szabadegyetemek.
2013. okt. 12. 16:25
 13/20 A kérdező kommentje:
és én ilyenben gondolkodom
2013. okt. 12. 16:25
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Néhány kommentelőnek valójában fogalma sincs a helyzetről. Mindkét említett helyen tanultam már rövidebb ideig, illetve voltak ott projektjeim, és soha sehol fel nem merült, hogy tudnom kéne a helyi nyelvet. Egyáltalán nem elvárás ez senki felé, rengeteg kutató ismerősöm van mindkét helyen, és egyikük sem beszél svédül / hollandul.

Viszont a művészkedéshez nem értek, én mérnöki egyetemekről tudok mesélni.

2013. okt. 26. 20:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha tény hogy tudd a nyelvet akkor miért szólod le a másikat?:)

Ne lógj etika óráról:D

2013. okt. 26. 22:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én special mindkét városban tudok angol nyelvű egyetemet, de fizetős:)

Itthon is a full angol oktatást meg kell fizetni

2013. okt. 26. 22:19
 17/20 anonim ***** válasza:
82%
Mindkét helyen remekül el lehet lenni akár egy életen keresztül is az angol tudással, ne hallgas a sok irigykedőre, akik maximum térképen látták a két országot.
2013. nov. 3. 19:33
 18/20 anonim ***** válasza:

Talán Amsterdam még jobban multikulturális, persze nem mintha Stockholm ne lenne az.

Persze elég az angol, viszont ha érdekel a nyelv, akkor hollandul egyszerūbb lenne megtanulnod, mint svédül.

2013. nov. 3. 23:05
 19/20 anonim ***** válasza:

# 17/18 Időpont tegnap 19:33

Itt senki nem irigykedett..csupán ajánlották a helyi nyelv ismeretét. Amit hosszútávú kint tartózkodás esetén érdemes tanulni, mert attól hogy Hollandia és Svédország..ott sem beszél mindenki angolul. Ez egy szép kis tévhit. vágod okoska?

2013. nov. 4. 14:06
 20/20 anonim ***** válasza:

"Mindkét helyen remekül el lehet lenni akár egy életen keresztül is az angol tudással, ne hallgas a sok irigykedőre, akik maximum térképen látták a két országot."

Nos, Stockholmot valoban csak térképen láttam, ellenben Hollandiában elek. Valoban, az emberek 80 százaléka beszel - valamilyen szinten angolul. De sokra nem mész vele, ha itt akarsz élni. Hogyan vallalsz munkát? Alapvető feltétel a folyekony holland nyelvtudás.

Bevásárolni se egyszeru, ha fogalmad nincs róla, hogy mi van a cimken, mert nem érted a holland szöveget. Előbb utobb pedig ferde szemmel néznek rad -jogosan- hogy miért nem beszéled a nyelvet, ha ide jöttél.

Irigykednem nem tudom mire kellene, kedves hozzászóló, magyarázd el, kérlek.!

2013. nov. 4. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!