Szerintetek melyik ország a legjobb kivándorolni?
Pont nemrég olvastam erről egy statisztikát, mármint a London-Bécs viszonylatról. A fizetések havi szinten kicsit jobbak Londonban, viszont ha az éves fizut nézzük akkor Bécs behozza, mert ott kapsz 2 hónap+ fizut, ez UK-ban nincs.
A lakásbérletet is összevetették, Bécsben egy 2 szobás lakást a belső kerületekben átlag 400 eu/hónap áron kapsz meg, ez London esetében 1400(!) font, ami azért nem kis különbség.
A tömegközlekedésben szintén Bécs nyert, európai szintű és viszonylag olcsó a tömegközlekedése.
A statisztikában valami 80% pontot vert Bécs Londonra élhetőség szempontjából, szempont volt itt is a bűnözés és a rezsi árak, helyi adók is.
Ez hogy hol mennyit lehet keresni teljesen szakma és cégfüggő is, nem szentírás hogy London jobban fizet.
Én ugyanabban a szakmában ugyanabban a pozícióban rosszabb fizut kapok még havi szinten is Londonban mint Bécsben és egy 22 négyzetméteres lukért fizetünk havi szinten 950Ł-ot. Ennyiért Bécsben nem is tudom mit kapsz, egy full-fullos több szobás luxus lakást jacuzzival, kerttel.
Írom én ezt itt rendületlenül: Akinek az USA az álma az csak álmodozik és nem olvas újságot. Minden hetedik lakos segélyre szorul. Helló a jelenben!
Legjobb természetesen Kanada. Üdv Vancouverből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!