Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szerintetek melyik ország a...

Szerintetek melyik ország a legjobb kivándorolni?

Figyelt kérdés
Jómagam nem az örök tervező típus vagyok ( jaaj ki akarok menni és 10 évig ezt szajkózom:D ). Jelenleg angliában élek már lassan 3 éve. Arra vagyok kíváncsi, hogy akik szintén külföldön élnek más országokban azoknak mennyire jó ott? Sokat hallom Franciaországot, Németországot, Belgium. Előtte jártam már Hollandiában is. Egyszerűen melyik a NO ország?
2013. szept. 30. 20:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Jó magam éltem Bécsben 2 évet, jelenleg, immár 3. éve Londonban lakom, mit is mondjak, nekem Bécs abszolút nem volt élhető, egyszerűen nem találtam a helyem. A megélhetés sem feltétlen volt sokkal olcsóbb, mint Londonban. Mindkét helyen nagyjából a fizetésem 15-20%-át tudtam/tudom megtakarítani, tehát ez sem különbség, pontosabban különbség, mert a font többet ér, mint az euró. Bécsben 2200 nettót kerestem, itt Londonban 3375 nettót fontban. A lakhatás, közlekedés valóban drágább itt, a lakások minősége sok helyen tényleg érdekes, de lehet nagyon szépet is találni bőven, de én itt érzem jól magam. Amúgy meg igazából mindenki máshol érzi jól magát, más tetszik az embereknek, ezért nem egyformák az ízlések. Van akinek Bécs jön be, van akinek London, van, akinek más. Egyéni preferencia kérdése az egész.
2013. okt. 1. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Pont nemrég olvastam erről egy statisztikát, mármint a London-Bécs viszonylatról. A fizetések havi szinten kicsit jobbak Londonban, viszont ha az éves fizut nézzük akkor Bécs behozza, mert ott kapsz 2 hónap+ fizut, ez UK-ban nincs.

A lakásbérletet is összevetették, Bécsben egy 2 szobás lakást a belső kerületekben átlag 400 eu/hónap áron kapsz meg, ez London esetében 1400(!) font, ami azért nem kis különbség.

A tömegközlekedésben szintén Bécs nyert, európai szintű és viszonylag olcsó a tömegközlekedése.

A statisztikában valami 80% pontot vert Bécs Londonra élhetőség szempontjából, szempont volt itt is a bűnözés és a rezsi árak, helyi adók is.

2013. okt. 1. 10:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez hogy hol mennyit lehet keresni teljesen szakma és cégfüggő is, nem szentírás hogy London jobban fizet.

Én ugyanabban a szakmában ugyanabban a pozícióban rosszabb fizut kapok még havi szinten is Londonban mint Bécsben és egy 22 négyzetméteres lukért fizetünk havi szinten 950Ł-ot. Ennyiért Bécsben nem is tudom mit kapsz, egy full-fullos több szobás luxus lakást jacuzzival, kerttel.

2013. okt. 1. 11:25
 14/16 A kérdező kommentje:
+1 Londonba szerintem nem szabad költözni csak üzletembereknek meg cégtulajdonosoknak meg ilyen nagymenőknek. Ott se több a fizetés a ház viszont 327947823478923x drágább mint máshol.
2013. okt. 1. 19:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Árulják már el nekem az Amerikában élők v régebben ott élők, hogy hogy a fenébe tudtak kint maradni? Hogy lett vízumotok?
2013. okt. 1. 21:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Írom én ezt itt rendületlenül: Akinek az USA az álma az csak álmodozik és nem olvas újságot. Minden hetedik lakos segélyre szorul. Helló a jelenben!

Legjobb természetesen Kanada. Üdv Vancouverből :)

2013. okt. 2. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!