Svájcban angollal lehet boldogulni? Vagy melyik nyelvét kéne megtanulni?
Figyelt kérdés
2013. szept. 7. 19:00
11/12 anonim válasza:
svájcban csak angollal nem lehet elhelyezkedni sehol sem. valamilyen szinten mindenhol kell beszélni legalább németül franciául vagy olaszul. pl keresnek angolul beszélő szakembereket is de pl ha a főnök nem beszél csak németül vagy olaszul/franciául? akkor mit csinálsz? mikor bemegyek egy postára gyógyszertárba ott is hallom hogy a legtöbb alkalmazott csak németül vagy franciául tud beszélni ha meg külföldi megkérdez tőlük valamit. angolul nem nagyon tudnak. vagy rendőrségen akárhol, ahol papírokat kell elintézni. bár hallottam, hogy tolmácsot tudnak hívni ilyen hivatalos ügyekhez, de szerintem jobban jársz, ha valamelyik hivatalos nyelvet beszéled.
12/12 anonim válasza:
elfelejtettem előző kommentemhez hozzátenni, hogy hol tudnád megtanulni a svájci németet. a Migros Klubschule-ban szoktak hirdetni nyelvtanfolyamokat is külföldieknek akár magyarul is és nem csak Hochdeutsch, de bármely kantonnyelv elsajátítása is lehetséges. bár ahány kanton annyiféle dialekt. sztem nem könnyű megtanulni, csak ha mellette badoon chatelsz is velük, rám ott ragadt a legtöbb a dilaketből. amúgy ezek a tanfolyamok nem olcsók a magyar tanfolyam árakhoz képest. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!