Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svájcban angollal lehet...

Svájcban angollal lehet boldogulni? Vagy melyik nyelvét kéne megtanulni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 7. 19:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet boldogulni angollal is, de attól is függ melyik részéről beszélünk, Zürich, Bern környékére nyilván a németet érdemes megtanulni.
2013. szept. 7. 22:30
 2/12 A kérdező kommentje:
Konkrétan Basel( Bázel)-re gondoltam. Pont a francia, német, svájci határokon van.
2013. szept. 7. 23:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Egyik osztálytársam a nyáron volt kint két hetet, nem tudta használni se az angolt se a németet nagyon, mert ott mindenki olaszul beszélt. Valahol az olasz határhoz közel volt.
2013. szept. 8. 11:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit értesz "boldogulás" alatt. Turistaként simán lvagy z angollal, dolgozni ne is álmodj róla.
2013. szept. 8. 13:46
 5/12 anonim ***** válasza:

igen, lehet, nagyobb cégeknél egy passzoló szakmával (diploma). Esetleg informatikusként! Gyógyszeripar, ilyesmi..

Mivel kinn 4 hivatalos nyelv van, neked ebből 3ra van lehetőséged h megtanuld: francia, német v olasz.. Döntsd el melyik részre akarsz menni és tanuld azt. Mégiscsak a nyelvtudás az alapja,hogy kimenj. Nyelv nélkül nem is igazán találhatsz kinn állást.

Csak angollal pl. mosogatni sem igazán lehet... Óriási a konkurencia.

2013. szept. 10. 19:05
 6/12 M_M válasza:

Angolt megértik 90%-ban, szóval ha csak turista az ember, akkor nincs probléma.

Munkakeresés már macerásabb... Ha szakirányú diplomád van, és pont keresnek valakit és nem követelmény a német (ésvagy ) francia/olasz, akkor találhatsz munkát, de főleg csak IT szakmában, vagy nagyon speciális területen. Mostanság általában a nagy vállalatok is elvárják, hogy beszéld az adott ország és az anyaország nyelvét is, bár nem mindenhol.

Én az angolommal vagyok itt, de nagyon speciális területen, ahol 95%-ban mindenki angolul beszél, szóval nincs szükségem a németre egyelőre.

Takarítói-mosogatói-rakodói álláshoz MINIMUM makogni kell németül, különben szóba se állnak az emberrel.

Amúgy a német egy dolog, ha tudsz németül, annak hasznát veszed, de az elején semmit nem fogsz érteni, de az előny, hogy mindenki beszéli a német-németet is (ha akarja).

Persze ha Ticino-ba, vagy Neuchatel-Genf környékére akarsz menni, akkor olasz ill. francia nyelvre van szükséged elsősorban.

2013. szept. 12. 13:05
 7/12 anonim válasza:
Én egy éve jöttem ki Appenzellbe, úgy hogy egy szót nem tudtam németül. Angolul viszont nagyon jól, és így is sikerült munkát találni. Azóta már a svájci német is megy. :)
2013. szept. 25. 21:57
 8/12 anonim válasza:
wennd ke dütsch chasch musch gar ned dra dänke
2013. szept. 25. 21:59
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves 8as! Ezt kicsit érthetőbben. Gondolom ez svájci német, ennyit már tudok róla. Egy kérdés. Hogyan tanultad meg? Azon kívül,m hogy kimentél és rádragadt.
2013. szept. 25. 22:59
 10/12 anonim ***** válasza:

A kivétel erősíti a szabályt!!

Vagy valami ismerőse betette egy állásra az illetőt.. Nem mindegy. A svájci németet leginkább úgy lehet megtanulni,hogy már tudsz előtte németül. Ha meg nem tudott az ember előtte, akkor "csak az" ragad rá a kintlét alatt, a Hochdeutsch nem.. Esetleg párhuzamosan tanulja vele.

Megnézném mennyire beszéled,amikor más aki 20 éve él kinn nem beszéli. Amúgy nagyon sok dialektus van,mint tudjuk és nagyon sokféle "svájci német".

2013. szept. 27. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!