Londoni magyarok! Milyen a többi külföldi ott? (bőv. Lent)
Például a lengyelek,arabok,feketék,bárki.
Kinek vannak személyes tapasztalataik velük?
(Tudom,nem lehet általánosítani.)
Nagy általánosságban a többségében feketék lakta környékek közbiztonságilag rosszabbak. Pl. nem ajánlom h Brixton-ba v Tottenham-be költözz huzamosabb időre, mert rizikósak lehetnek főleg a mellékutcák sötétedés után. Muszlimok közül pl. sok Szomáliai van, azok általában békések, de az iráni, iraki, egyéb észak afrikai társaságok veszélyt jelenthetnek, legfőképpen a nőkre.
Lengyelek többnyire dolgoznak, nincs velük baj, rengeteg van belőlük. (olvastam, h Angliában a 2. legelterjedtebb nyelv a Lengyel lett) Annyi h szeretik nagyon egymást benyomni munkahelyekre, szóval ha egy munkahelyen van pl egy Lengyel manager akkor nagyon hamar Lengyel többségűvé tud válni a hely, ami rosz érzés lehet ha velük dolgozol és nem érted amit beszélnek.
Indiaiakból is rengeteg van de dolgos és békés népség, általában családi vállalkozásokat nyitnak, kisboltokat, és a rokonság dolgozik bennük.
Kínaiak is vannak saját negyeddel mint mindenhol, nincs gond velük, China Town pl. egy nagyon kellemes hely tele étteremmel. Pakisztániakkal, Afgánokkal inkább távolságtartást javasolnék főleg nőknek, más kultúra, veszélyesek is tudnak lenni. Vannak Pakisztáni negyedek Kelet Londonban, oda nem költöznék.
Remélem segítettem, ha van még kérdésed szólj, 5 éves tapasztalat, 5 különböző Londoni lakóhely, és 6 különböző munkahely beszél belőlem:)
Ez mekkora hulyeseg mar, hogy az irakiak, iraniak veszelyesek lehetnek a nokre???? Konyorgom! Hol hallottal mar arrol, hogy egy iraki not tamadott meg??? Plane feheret?
En amugy inkabb azt irnam, hogy a benefites, council flates kornyekeket kell kerulni. Itt viszont van feher is, az sem jobb a feketenel. Az viszont teny, hogy vannak kornyekek, ahol tobbsegeben fekete a benefites. De ez is inkabb Londonra jellemzo. Mas varosokban a feherek ugyanolyan aranyban kapjak a segelyt.
Brixton sem veszelyesebb, regen sokkal rosszabb hire volt. De en amugy 13-15 eve oda jartam bulizni, 20 eves lanykent maszkaltam tok egyedul, mellek utcakban is, es soha semmi bajom nem volt. Mara meg meg javult is a helyzet ott.
Nekem sokkal felelmetesebb kornyek Willesden. Na, ott aztan tenyleg feltem, pedig eloszor nem is tudtam hol jarok, de kb 10 perc utan menekulore fogtam. Utolag tudtam meg, hogy para, bar ram nem lehet mondani, hogy nagyon paraznek. Megis fenyes nappal tiszta ideg lettem ott. Es az meg csak nem is fekete kornyek, mert brazilok lakjak.
Leegyszerusitve: minden nepseg kozott van dolgos is, es ingyen elo is.
Nekem amugy tetszik a sokszinuseg.
1. Nem vagy vmi okos ha 20 éves lányként Brixtonban mászkáltál egyedül éjszaka, viszont nagyon szerencsés vagy.
2. A kérdező London-t kérdezte, plusz oda is volt írva h nem lehet általánosítani, viszont személyes tapasztalatokat kérdezett.
3. Willesden teljesen normál környék pl. Brixtonhoz képest, ahol haverom kb 2 hete csak simán sétált hazafele és poénból széttörtek a fején egy sörösüveget hátulról.
4. Council flat van egy csomó Chelsea-be is, mégis a legjobb környék Londonban.
5. Nem tudom h miért húztad fel magad pont az Irakin v az Iránin, bocs ha esetleg van a családodban, de ismét megismételném h a kérdező személyes tapasztalatokat kérdezett, és természetesen 100%-ban sosem lehet általánosítani.
En is sajat tapasztalatot irtam, vagy nem ertelek. Tizenx ev tapasztalatat, ami alatt Brixtonban soha nem ert gaz, Willesdenben viszont igen. Mint ahogy utca harcot es kiegett autot meg csak wood greenben lattam, ahol csak max egy evet laktam. Brixton kozeleben meg mar evek ota (tobbszor is) es meg soha semmi baj nem ert v lattam volna barmi komolyabb osszetuzest. Max 1-2 feketet uvolteni. Mai napig jarunk oda vacsorazni is, piacra is, ismeroshoz is, es soha semmi. Es bovs, de nem erzem magam hulyenek...mellesleg bulizas szempontjabol, egy fiatal lanynak London belvarosa sem biztonsagosabb. Ugyhogy alapvetoen tok kindegy.
Nem huztam fel magam, es szemelyesen sem erint az iraki/irani zagyvasag, de en meg nem hallottam, hogy noket tamadnanak. Kifejezetten noket. 1-2 fanatikus akad, de az minden nepcsoportban elofordul. Ettol nem lesznek veszelyesebbek. Piti bunozok minden nepcsoportbol ugyanugy kikerulnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!