Júliusban megyünk Görögországba Sartira autóval, mikor lenne jobb indulni a délelöti órákban vagy inkább este? Aki hasonló útra készül/lt mikor indul?
az sem mindegy honnan mentek, gondolom szeged környékén mentek át a határon.
Amúgy érjetek oda előbb, akár strandolhattok is nem kell egyből a szállásra menni, vagy csak pihenni mennétek?
inkább a határokon lévő forgalmat tartsátok figyelemmel. Bár az a gond, hogy éjjel is szinte ugyanakkora forgalom van mint este/éjszaka. Gondolom van klima a kocsiban, igy a meleg elkerülése nem szempont. Ha mégsincs, akkor mindenképp éjszaka.
Hamár ott vagytok le tudjátok dobni a kocsit és tudtok csobbanni egyet a tengerben még a szállás elfoglalása előtt is. Bár kicsit macerás átöltözni.
Mi nyáron melegebb vidékek felé mindig éjszakára próbáljuk időzíteni az út nagyobb részét. Hiába van klíma az autóban, ha árnyékban 37 fok van, Te meg az autópályán a dugóban állsz és telibe tűzi a nap a kocsidat, akkor bizony kellemetlenül fogjátok érezni Magatokat.
A forgalom tényleg elég jelentős szokott lenni éjszaka is.
Ha klíma van, akkor én leginkább ahhoz viszonyítanék, hogy a sofőr mikor szeret vezetni.
Én pl. szívesebben vezetek nappal, amikor nyüzsög a társaság mellettem, tűző napban, napszemüvegben, mint éjjel, szembejövő reflektorokkal, amikor mindenki elszunnyad mellettem és én is nehezebben koncentrálok, mert senki nem tart szóval.
Számomra "pihenés" szempontjából is előnyösebb az esti/éjszakai érkezés, hiszen amint megérkeztek lefeküdhettek és aludhattok, másnap frissen vághattok bele a nyaralásba, míg ha délelőtt értek oda, fáradtak lesztek, az a nap már ment a levesbe kb.
Nekem ez a személyes véleményem. Pihenés szempontjából próbáljatok mérlegelni és hogy a sofőr mikor szeret jobban vezetni. Azért a nagyobb határokon órás sorokra normál helyzetben talán nem kell számítani, ha minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!