Útlevél újításkor a régi útlevelet ha kérem akkor azzal lehet utazni amíg el nem készül az új, és a vízum ami a régi ben volt azzal mi lesz?
Férjhez mentem, a férjem nevét felvettem és most az összes irtom újítani kell, de közben én külföldön élek.
És valószínűleg hogy lakcímet is változtatnom kell a magyart, de nem lesz baj abból hogy más lakcím szerepel a vízumba és más az útlevélbe?
Az útlevélben nem szerepel lakcím.
Hova van vízumod?
A régit használkhatod míg az új elkészül, majd be kell vinned a régit amit átlyukasztanak és megkapod az újat. Èn a régit haza vittem, mert ezer vízum volt benne, ami jó emlék.
Gondolom az adott országtól kell újrapecséltetni a vízumot ami még érvényes.
A vízum kérelemhez beadtuk azt a lakcímet ami jelenleg a lakcímkártyámon van, viszont meg fog változni a lakcímem. Ki fogok futni az időből ha elsőbb a név és lakcím változtatás midt csináltatok új útlevelet és utána a vízumot az új útlevélbe.
Egyszerre a 2 szeretném, csak jó lenne tudnom hogy bele pecsételik e az új útlevélbe a vízumot vagy adnak 1 kártyát ha már a régi útlevelembe van jegyezve a vízum?
Tehát akkor mivel más néven megyek külföldre akkor ujból indúl a 90 nap kinn tartózkodásom?
A lényeg az lemme hogy nekem szükségem van az érvényes útlevelemre ami még 4 évig érvényes csak név változás miatt kell újítani, és nem szeretnék magyar országon tölteni és várni 30 napot mire kiadják.
A régit visszakapod utazásra míg el nem készül az új.
Mikor átveszed az újat, be kell vinni a régit, amit érvénytelenítenek, de vissza fogod kapni.
Amíg le nem jár a vízum a régiben, a kettőt együtt kell használnod.
A vízum nem indul újra az új útlevél miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!