Kezdőoldal » Utazás » Európa » Anglia (London) munka, letelep...

Gumicsöcsü Vadindián kérdése:

Anglia (London) munka, letelepedés? Kérdéseim lent.

Figyelt kérdés

Elég sok mindent olvastam a témában,de azért mégis lenne egy pár kérdésem, ami talán figyelmetlenségemből, de kimaradt.

-Ha a végzettségem -érettségin kívül- vendéglátó-technikus, az számít-e valamit az ebben a munkakörben való elhelyezkedésben? Tudom,hogy az okj kint sok szart nem ér.

-Kb alap szintű nyelvismeretem van és szeretném ezt kint erősíteni. Ajánlatos-e, jutna-e idő mellette beiratkozni nyelviskolába, vagy mint a vadon gyermeke megtanulom,mert úgy is rá vagyok kényszerülve?

- Fogékony vagyok a művészetekre, -főleg festés- és ebből lehetne- e kint plusz bevételhez jutni? Nem vagyok egy született talentum úgy gondolom, de van akiknek tetszik amit csinálok.

Elsőre ennyi, ha még eszembe jut más, leírom. Előre is kösz a válaszokat. Ja idén betöltöm a 25-öt és férfiember vagyok, jó fizikummal.

2013. máj. 9. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Vendéglátóiparban dolgozom én is :) Már több állásom is volt, sehol se érdekelt senkit, hogy milyen végzettségem van. A lényeg, hogy beszéld a nyelvet, és el tudd adni magad, persze ha van gyakorlatod, az se utolsó, de a legtöbb helyen úgyis betanítanak.

A nyelviskola jó ötlet, és vannak sok helyen ingyenes tanfolyamok :) Ezeket általában gyakornok tanárok tartják. Persze rá leszel kényszerülve úgyis, hogy megtanuld, de nem árt, ha a hallás utáni megérteni próbálás mellett van profi segítséged, aki elmagyarázza a nyelvtant. Nekem inkább a kiejtésemen csiszolt rengeteget a mindennapi beszéd.

Az egyik rokonom Írországban él és állatportrékat fest, van egy FB oldala, ahol tudja, reklámozza magát, meg volt Dublinban valami magyar művészetek napja vagy hasonló, ahol ő is kiállított, így többen megismerték. Vannak megrendelései ha jól tudom, de megélni biztos nem lehet belőle. Ha akarod, privátban elküldöm az oldal címét.

2013. máj. 9. 18:10
 2/6 anonim válasza:

Igazából a vendéglátásban lehet bármilyen végzettséged, úgy sem fogsz tudni benne elhelyezkedni egyből. A bevándorlókkal mindig az alja munkát végeztetik, ismerősöm itthon diplomázott turizmus-vendéglátásból, még is beállították mosogatni 1-2 évig.

Most nagyban folynak a tárgyalások, hogy január 1-től szigorítani fogják a bevándorlás lehetőségeit Angliába, mivel elárasztották, főleg Londont a külföldiek. Biztos, folyékonyan beszélő nyelvtudással akarnak csak beengedni az országba, aktív álláskeresőként + szakmai végzettséggel.

Ez a plusz pénzes dolog meg csak szerencse kérdése.

Nem tudom ebből mennyi igaz, de ajánlom figyelmedbe ezeket a cikkeket:

[link]

[link]

2013. máj. 9. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Igazából az, hogy egyből el tudsz-e helyezkedni, az nem végzettségtől függ, hanem nyelvtudástól. 2. válaszoló ismerősét végzettsége ellenére évekig mosogatni tartották, hát ez balszerencse, nyilván nem tudott valami jól angolul. Nekem nincs ide vágó szakmám, mégis kiutazásom után egy hónappal már a bárpult mögött álltam/felszolgáltam. Csak tudni kell beszélni, mert érteni, hogy mit mondanak. :)
2013. máj. 9. 18:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja és első voltam :)
2013. máj. 9. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
En is vendeglatasban dolgozom, otthon a Gundel-ban vegeztem es a kutyat nem erdekelt a vegzetsegem. a munkatarsaim egyike sem vegzett vendeglatos.
2013. máj. 9. 18:55
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat , illetve a segítséget.
2013. máj. 10. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!