Finnországban milyen az idő július első felében?
Kiteeben sokszor voltam ott voltak edzőtáboraink..
Hú érdekes sztory én 80 Euroval biztos nem vágtam volna neki az útnak. Finnország kegyetlen drága itt 80 Euro nagyon kevés. De ezt te is írtad. Sajnálom, hogy rossz volt az idő, sajnos ez ilyen most inkább júniusban volt szép idő a július elég gyenge volt. Ma is csak 17 fok volt.
Rénszarvasok nincsenek csak Lappföldön, ott lehet látni, de Joensuu és Helsinki között csak erdő és tavak vannak :)
Nekem 80 euro sok pénz. :)
S-Marketben árulnak nagyon-nagyon finom füstölt tofut 3,5 euróért, ha még nem tetted, kóstold meg, isteni! :)
A számlista összeállításához semmi köze Floor-nak, most ha így visszaemlékezek, az alábbi számokat hallottam élőben Floor szájából énekelni az új albumról, Storytime, Ghostriver, Slow Love Slow, Scaretale, I Want My Tears Back, Song of Myself, Last Ride of the Day, előző albumról Amaranth és Islander - ezeket mind hallottam tőle élőben, semmi nem volt benne, amit hamisan vagy nehezen tudott volna elénekelni, és az előző albumról is amiket eljátszottak 1-2 számot, azért volt ennyi mert egyszerűen nem fér bele több szám az időbe, fesztiválon ha egy zenekar már 15-16 számot letolhat az nagy szó. Az hogy a legutóbbi számlista ilyen "Once"-os lett, nem Floor miatt van, semmi köze hozzá, hanem személyes okok miatt!! Minden dalnak megvan az üzenete, és remélem ezt a "szerelmes-vágyódós" stílust felveszi az új album is, mert mi így szeretjük, s ettől lesz a Nightwish Nightwish. :)
Ne sírd vissza Anette-t jobb h elment, nem illett a zenekarba, se a hangja nem volt méltó hozzá, de a hozzáállása se. Mint írtam, én 40% esélyt adok Floor-nak h marad, valószínűbbnek tartom h új énekesnő lesz, Tuomas ízlését sejtve valami angyalkát keres inkább. De jövőre minden kiderül. Szerintem legközelebb jobban megnézi h olyat válasszon aki "Nightwish-rajongó" és jobban elkötelezi magát a zene mellett, egy 100 állomásos turnét lenyomni, úgy h sose vagy otthon azért elég kemény, kell hozzá egy bizonyos hozzáállás és megszállottság! Egy énekesnőnek főleg, annak mindig toppon kell lennie, mert ő a zenekar arca, neki nem szabad duzzogni, most nincs kedvem, fáj a fejem, beteg a gyerek, jajj ne már megint oda kell menni ahhoz a 200 rajongóhoz aláírni, ma itt, holnap ott, mikor lesz már vége?? Szóval a legtöbb ember lelkileg kiborulna egy ilyen melótól, ezért baromi nehéz jó énekesnőt kifogni, jó hangja legyen, jó megjelenésű, kedves mindenkivel, jó fellépésű. Idáig Tarja fellépése volt a legjobb, de ő is csak a korai években volt a topon, mikor még fiatalabb volt, mára már ő is belassult és kiégett - nekem annak tűnik... Anette színpadi teljesítménye nagyon lightos volt, Floor se rázza fel a népet, de neki legalább jobb hangja van.
Tuomas oldalprojetjének meg nem sok köze van a Nightwish-hoz, szíve lelke h mit csinál, de így is szép h még vége sincs a turnénak és új albumot rak össze, róla tudni kell, h nagy Disney rajongó, hát mindenki rajong valamiért, neki az egy álom h a Disney-vel dolgozhat! Valószínű h nem a metálarcok lesznek a célközönség, valószínűleg nekem se ez lesz a kedvencem, na de azért nem mondok így róla véleményt amíg nem hallottam meg! A következő turnét 2015-16-ra mondják, tehát jövőre el kell készíteni az új lemezt, csodálom ha ennyi idő alatt összerakják, bár Tuomas elég munkamániás, mindig dolgozik, mindig agyal valamin, nem véletlen lettek ilyen ismertek.
És jövő hét vasárnap lesz az utolsó Nightwish koncert, a turnézáró fellépés, úgy h biztos lesz benne valami extra dolog. És utána 2 évig nem láthatjuk őket. Majd valami módot ki kell találjak azért h láthassam. El kéne menni jövőre nyaralni Kitee-be. :D
Finnországban többen kérdezték tőlem, h mi visz rá h ilyen messzire elutazzak csak h megnézzem őket. Hát ide is csak azt tudom írni amit mondani szoktam, a világon mindennél jobban szeretem a NW-t és Tuomas-t is, nekem ez a kedvenc zeném és bármit eléneklek belőle, ez az életem, más meg egyszerűen nem érdekel. Ilyenkor mindenki furán néz rám, de nem baj, mindenkinek más a gazdagság és mindenkinek más a szerepe a világban, a Nightwish a részem, én pedig az Ő része vagyok és ez így pont jó. :)
Most kissé happy vagyok, ma jött meg a M'era Luna-s jegyem, reggel pedig azon agyaltam h mibe menjek koncertre. Azt hiszem festek pár vörös csíkot a hajamba mint régen, meg fonok bele ilyen kis apró virágokat, van ekrü csillogó köves virágaim, meg pici vörös rózsák. Felveszem az aranybarna-lila virágos rucimat, és van egy áttetsző köntösöm amin ezüst csillagok vannak és fehér prémmel szegélyezett. Bár az első 2-3 szám után tuti ledobom. A bőrömet meg bekenem csillámporral, Amy Lee-n láttam ilyet a pesti koncertjén, irtó jól nézett ki. Az utolsó koncert legyen már stílusos, amúgy is a hullócsillagok éjszakája lesz, lehet kívánni. :)
Szia!:)
Egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne írjak valamit. Elolvastam mindent amit írtál, az élménybeszámolókat, kommenteket. Komolyan elindultál 80 euroval, egy sátorral meg néhány holmival tök egyedül Finnországba, helyismeret, minden nélkül? Nem tudok mit mondani, minden tiszteletem a tiéd, hihetetlen bátor és talpra esett vagy, úristen. Micsoda szabadságot érezhettél közben :) Megkérdezhetem hány éves vagy? Gondolom angolul perfekt beszélhetsz, finnül is tudsz? Hát komolyan mondom nem lehetsz semmi, bárcsak negyed ennyire bátor lehetnék. :)
Nem hiszem h kell egy utazáshoz bátorság. Csak elhatározod h mész és akkor mész.
Egyik kedvenc idézetem
'Everywhere's just a journey away'
Azt hiszem ez egy elég jó idézet. :)
Minden csak addig marad ismeretlen amíg ott nem vagy és nem kell semmitől félni. Sokan a félelmeik miatt ki se mernek mozdulni megszokott biztonságosnak hitt hajlékukból, ha én is folyamatosan rettegnék hogy jaj senki se jön el velem, én egyedül meg nem merek akkor életem végéig itthon ülhetnék a gép előtt és mennyi mindenről lemaradnék! :D
Már előre tudom h ha megint turnézni indulnak, min. 5 koncertet meg fogok nézni, ebből következik h megint kimegyek külföldre, lehet h már jövőre?
Azért csak 80 euróval indultam mert nem volt pénzem és azt is úgy kunyiztam szüleimtől. :D Viszont tényleg érdemes észben tartani, h Finnországban az ilyen fesztiváloknál, aki nem tartja az ilyet cikinek, lehet szedni az alumínium dobozokat és leadni a boltokban. Volt ott egy emberke, aki mesélte nekem h egyik évben 1 hét alatt 700 eurót keresett sörös doboz gyűjtéssel. Én is amit összeszedtem, abból a pénzből vettem a M'era Lunás koncertjegyet, meg az odaútra is futotta belőle.
Nem vagyok profi angolos, csak olyan középfokú, de ki tudom magam fejezni és általában meg is értem amit mondanak, de nyelvtudás nélkül nekiindulni valahova tényleg meredek. A finnek többnyire beszélnek angolul, a németek fele-fele arányban, a csehek meg szinte egyáltalán nem (még a fiatalok se), úgy hogy az angol nyelvtudás nem mindenhol segít. Nem beszélek finnül, pár mondatban meg talán 100 szóban ki is merül a nyelvtudásom, de hátha egyszer megtanulom. :)
Egyébként Joensuu egy fantasztikus hely, annyira más a hely hangulata mint nálunk, én mindenkinek tanácsolnám h egyszer menjen el nyaralni arra felé, tök jó h világos van éjszaka is, nem kell félni h vki megtámad vagy kirabol, amikor meg kérdik honnan jöttél majdnem mindennek felcsillan a szeme és mondják hogy akkor mi rokonok vagyunk. Az is természetes h nyuszi legel a parkban és mókusok szökdelnek a városban. Még szeretnék visszamenni oda egyszer.
Amúgy 34 leszek 1 hónap múlva. De a legtöbben 10 évvel fiatalabbnak néznek, amikor kérdezik mennyi idős vagyok utána gyakran elképedt arcokat látok. :) Volt tavaly ősszel egy aranyos eset, ülök bent anyámnál a boltban a kis laptopom előtt és jön be egy 18 év körüli lány keringő ruhát nézni magának. Odajön hozzám, kérdi: Hát te, nem vagy suliban? Mondom neki én már rég nem vagyok suliban, 33 évesen. Ő meg: bocsánat, elnézést azt hittem olyan 17-18 éves tetszik lenni. Aztán meg elpirult. :D Ha valaki nem cigizik, nem iszik és vega annak azt hiszem csak előnyei vannak. ;)
Ja amúgy amikor Joensuu-ban voltam ott is volt egy finn lány aki odajött beszélgetni és ő is "elszörnyedt" h jó ég, egyedül jöttél ide, nem féltél? Én tuti nem mertem volna egyedül ilyen messzire elutazni. Mondom hát mitől kellene félnem, nincs itt semmi ijesztő. (A bolti árakat leszámítva. ^^) Ő is kérdezte h hány éves vagyok és csodálkozott, mert ő 20 éves és azt hitte h én is annyi vagyok. Amúgy 20 évesen tuti én se mertem volna egyedül nekivágni az ismeretlennek, de tavaly óta változtattam a gondolkodásomon.
1 hónap múlva HIM koncert Bécsben. Ha meg akarom nézni őket, annyi az egész, felszállok a buszra, leszállok a Népligetnél, ott felszállok a bécsi járatra, aztán leszállok a végállomás Erdberg-nél és 5 perc séta a Gasometer, eltévedni se lehet, nyelvtudás se kell hozzá. :P Plusz egy buszút az egész, nem kell félni, a "legijesztőbb" dolog ami történhet ha a Népliget aluljáróban egy kéregető zaklat.
Egy kis infó a Nightwish fanoknak: a M'era Lunán mondta Marco h most ez az utolsó koncertjük, de jövő év telén kezdődik a következő turné. Hogy ez a jövő év tele 2014 év végét jelent-e vagy 2015 elejét az nem derült ki. De azt olvastam h jövő nyárra már lefoglalták a stúdiót az új album felvételére, tehát gondolom év végén megjelenik az új album.
Pl. most kitaláltam h 1 hónap múlva HIM koncert van Bécsbe.
Oda is annyi a kiutazás: felszállok a buszra, leszállok a Népligetnél, ott átszállok a bécsi járatra, leszállok a végállomás Erdberg-nél és onnan 5 perc séta a Gasometer, eltévedni se lehet. Ehhez se kell sztem különösebb bátorság. :)
Kis infó a NW-fanoknak: A M'era Lunán Marco mondta, h jövő év telén kezdik az új turnét, hogy egy jövő év végét jelenti vagy 2015 elejét, az nem derült ki, de jövő nyárra már kibérelték a stúdiót az új album felvételéhez, így gondolom az új album 2014 végén jelenik meg.
Hihetetlen, hogy pont a HIM-et emlegeted, a kedvenc együttesem! :D Olyan lehet nekem, mint Neked a Nightwish. :)Ha megtehetném minden koncertjükre elmennék, de eddig csak egyen voltam. Tervezem, hogy megyek a mostani bécsire, csak még nem tudom sikerülni fog-e. Pedig minden álmom, hogy közelről, szemtől-szemben találkozhassak velük, mivel autogramot akkor nem sikerült szereznem. :( Miattuk kezdtem el érdeklődni és beleszerelmesedni Finnországba, ezért is olvastam el elsősorban a kérdésedet, és a kommenteket, hogy így is új dolgokat tudjak meg az országról. És még mindig azt kell mondjam, hogy hihetetlenül bátor vagy, így ismeretlenül is kalapot hajtok előtted, szerintem nem sokan vágnának így neki az ismeretlennek. Nem lehetsz egy unalmas, betespedt ember, az biztos. :D Remélem egyszer én is eljutok Finnországba, és megcsodálhatom élőben is, nem csak képekről, csak tartok tőle, ha egyszer kijutok, elvontatni se lehet majd onnan. :D Köszi, hogy leírtad az élményeidet, nagyon érdekes és izgalmas volt elolvasni.
A 09-10 22:09-es voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!