Kezdőoldal » Utazás » Európa » Finnországban milyen az idő...

Finnországban milyen az idő július első felében?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, h kb. mikor kel és megy le a nap. Napközben mennyire van meleg (mint ahogy nálunk akkor majdnem 40 fok szokott lenni). Az éjszakák mennyire hidegek. Esős vagy inkább szárazabb az idő júliusban. Finnország déli része érdekel (Helsinki-Joensuu).

#Finnország #Nightwish #Helsinki #Joensuu #Ilosaarirock
2013. ápr. 30. 12:18
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Még egy-két kérdés érdekelne az árakról is, hallom ott minden drágább mint itt nálunk. Az olcsóbb kenyérnek mennyi kb. kilója? Alma, banán mennyi szokott lenni, vagy milyen szezon gyümölcsöt árulnak így júliusban ami olcsóbb? A hajsampon-balzsam (ami olcsóbb kategóriás) mennyibe kerül? Mennyibe kerül egy gombóc fagyi? =)
2013. jún. 20. 08:28
 12/40 anonim ***** válasza:

Kilós kenyér itt ritka mert szeletekban adják a sima haza kenyérhez hasonló meg általában fél kilós. A frissen sült kenyér az drága fél kiló simán lehet 3-4 Euró. A szeletelt olcsóbb kb. 2-3 Euro/fél kiló. Van igazi rozskenyér is, 4 darab került 90 centbe.

Az alma drága mivel itt az nem érik meg (vagy ha igen akkor is nyár végén és közel nincs olyan édes íze, mint a normál almának). Sok fajta van 2 Euró/ kg olcsónak számít 3 Euró a normál ára kilónként. Eper van finn is nagyon finom, de drága olyan 5 Eruo körül van egy liter (itt gyakran literben mérik, az közel nincs egy kiló). Cseresznye is van de behozott paccs az egész és rohadt drága 9 Euró körül van. Az áfonya is elég drága, de mondjuk abból nem kell olyan sok, 200 g kb. 3-4 Euro. A banán olcsó hihetetlen az a legolcsóbb már 1 Eurótól lehet venni/ kiló de a legdrágább sem nagyon kerül 2 Eurónál többe. Az ananász is egész jó árban szokott lenni. Paradicsom olyan 4 Euró per kiló az uborka nagyon változó van, hogy egy euró van amikor 4.. De nyáron olcsóbb.

2013. jún. 20. 13:11
 13/40 anonim ***** válasza:
Hajsampon, balzsam a legolcsóbb olyan 2 Euró egy gomboc fagyi 2-3 Euró, jobban jársz a jégkrémmel a boltban az 80 cent-2 Euróba kerül.
2013. jún. 20. 13:12
 14/40 A kérdező kommentje:

Húú az igen, gondolom akkor nem sok kövér ember van Finnországban ilyen árak mellett. :D

Majd inkább betárazok itthon és viszek magammal aszalt gyümölcsöt, diákcsemegét, meg ilyesmit.

Köszi! :) Ha még eszembe jut valami, kérdezek.

Jah, ha majd Joensuu-ból vissza akarok menni Helsinki-be, a buszon a sofőrnél lehet jegyet venni, vagy előre kell venni pénztárnál?

Helsinki-ből Joensuu-ba meg majd gyalog megyek, azt hiszem majdnem 450 km, de no problem, lesz rá 2 hetem meg amúgy is szeretek gyalogtúrázni és az legalább ingyen van.

2013. jún. 20. 14:16
 15/40 anonim ***** válasza:

Vedd meg előrre a jegyet, mert jóval olcsóbb neten.

[link]

[link]

Vonattal is tudsz jönni az is olcsóbb ha megveszed időben neten, plusz most akció is van..

[link]

2013. jún. 20. 15:18
 16/40 anonim ***** válasza:
Sorry a kérdésre mindig elfeljtek válaszolni :) Szóval lehet venni a buszon is jegyet, de drágább. (Sőt itt a vonaton is lehet venni jegyet, ott sem muszáj megvenni utazás előtt, csak figyelni kell, hogy olyan kocsiba menj ahol ki van írva, hogy árulnak jegyet.)
2013. jún. 20. 15:20
 17/40 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, azt hiszem vonatjegyet veszek, kinéztem egyet 54 euróért, holnap megkísérlem megvenni. Online jegyvásárlástól mindig frászt kapok, akár koncertjegyet vagy repülőjegyet kellett venni, van olyan oldal ami elfogadja a bankkártyámat, míg a másik nem. Nem értem a logikáját. :/
2013. jún. 20. 15:49
 18/40 anonim ***** válasza:
Finnországban ez nagyon jól működik, jól megcsinálják az internetes vásárlást, remélem külföldről is működik (gyakran van, hogy egyenesen ráirányít a bank oldalára és ha nincs finn bankszámlád akkor macerás, de gondolom azért a vonatnál erre figyelnek, elvégre sok külföldi használja..)
2013. jún. 20. 18:37
 19/40 anonim ***** válasza:
Ja még egy nagyon nagyon fontos dolog: Figyelj az útra mert Joensuuba nem könnyű eljutni a tavak miatt! Szóval lehet, hogy légvonalban kb. 400 km, viszont a tavak miatt lehet, hogy rengeteget kell kerülnöd! Ezt vedd majd figyelmbe és legyen nálad pontos térkép.
2013. jún. 21. 09:50
 20/40 A kérdező kommentje:

A vonatjegy meg is van, elsőre sikerült megvenni a MasterCard opciónál, igaz nekem OTP Maestro virtuális webkártyám van, de elméletileg (és néha gyakorlatban :)) MasterCard-nak felel meg.

Kinéztem magamnak azt az útvonalat, amit a google maps Helsini-Joensuu távolságra ajánl, úgy h nem keresztül-kasul terveztem az "átkelést", hanem a betonút mentén, térképet is több részletben nyomtatottat viszek, de remélem csak nem tévedek el. :)

Az az út szerinted autópálya, vagy sima 2 sávos út? Nekem műholdról sima útnak tűnik. Csak azért érdekel, mert nálunk az autópályák körbe vannak kerítésezve h az állatok nem mászkáljanak fel, nem tudom ott az utak mentén is van-e ilyen vadkerítés.

2013. jún. 21. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!