Finnországban milyen az idő július első felében?
Kilós kenyér itt ritka mert szeletekban adják a sima haza kenyérhez hasonló meg általában fél kilós. A frissen sült kenyér az drága fél kiló simán lehet 3-4 Euró. A szeletelt olcsóbb kb. 2-3 Euro/fél kiló. Van igazi rozskenyér is, 4 darab került 90 centbe.
Az alma drága mivel itt az nem érik meg (vagy ha igen akkor is nyár végén és közel nincs olyan édes íze, mint a normál almának). Sok fajta van 2 Euró/ kg olcsónak számít 3 Euró a normál ára kilónként. Eper van finn is nagyon finom, de drága olyan 5 Eruo körül van egy liter (itt gyakran literben mérik, az közel nincs egy kiló). Cseresznye is van de behozott paccs az egész és rohadt drága 9 Euró körül van. Az áfonya is elég drága, de mondjuk abból nem kell olyan sok, 200 g kb. 3-4 Euro. A banán olcsó hihetetlen az a legolcsóbb már 1 Eurótól lehet venni/ kiló de a legdrágább sem nagyon kerül 2 Eurónál többe. Az ananász is egész jó árban szokott lenni. Paradicsom olyan 4 Euró per kiló az uborka nagyon változó van, hogy egy euró van amikor 4.. De nyáron olcsóbb.
Húú az igen, gondolom akkor nem sok kövér ember van Finnországban ilyen árak mellett. :D
Majd inkább betárazok itthon és viszek magammal aszalt gyümölcsöt, diákcsemegét, meg ilyesmit.
Köszi! :) Ha még eszembe jut valami, kérdezek.
Jah, ha majd Joensuu-ból vissza akarok menni Helsinki-be, a buszon a sofőrnél lehet jegyet venni, vagy előre kell venni pénztárnál?
Helsinki-ből Joensuu-ba meg majd gyalog megyek, azt hiszem majdnem 450 km, de no problem, lesz rá 2 hetem meg amúgy is szeretek gyalogtúrázni és az legalább ingyen van.
A vonatjegy meg is van, elsőre sikerült megvenni a MasterCard opciónál, igaz nekem OTP Maestro virtuális webkártyám van, de elméletileg (és néha gyakorlatban :)) MasterCard-nak felel meg.
Kinéztem magamnak azt az útvonalat, amit a google maps Helsini-Joensuu távolságra ajánl, úgy h nem keresztül-kasul terveztem az "átkelést", hanem a betonút mentén, térképet is több részletben nyomtatottat viszek, de remélem csak nem tévedek el. :)
Az az út szerinted autópálya, vagy sima 2 sávos út? Nekem műholdról sima útnak tűnik. Csak azért érdekel, mert nálunk az autópályák körbe vannak kerítésezve h az állatok nem mászkáljanak fel, nem tudom ott az utak mentén is van-e ilyen vadkerítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!