Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mikor Érdemes Railjet vonattal...

Mikor Érdemes Railjet vonattal Bécsbe menni úgy hogy ne a padlón vagy az ajtóban a lépcsőn keljen ülni mert nincs helyjegyem, vagy rettegni mikor jönnek fel állítani a helyemről olyanok akiknek oda szól a jegyük?

Figyelt kérdés
2012.12.22-én Bécsbe a Karácsonyi Vásárra Railjet vonattal utaztam, gondoltam egyet ki próbálom mit kapok 25.Eurós jegyért. Indulás előtt pár perccel szembesültem azzal hogy körülöttem, helyjegyet váltott emberek el kezdik fel állítani a helyüket "foglaló" utasokat. Gyomrom össze is ugrott mi lesz ha a három órás utat végig kell állnom körülöttem törökülésben a földön kuporgó emberek között. Ugyanis jegyem megváltása elött több mint két héttel meg kérdeztem a pénztárost azt mondta erre az osztályra (Economy) nem kell helyjegy. Majd a vonaton utazó kalauz javasolta hogy Bécsbe az állomáson a pénztárnál HA MÉG VAN akkor próbáljak foglalni. Természetesen nem tudtam már. Majd haza fele az ajtó lépcsőjén kuporogva 7125Ft-ért utaztam haza Keleti Pályaudvarig.Azt szeretném kérdezni mikor érdemes Railjet vonattal utaznom úgy hogy nem kell helyjegyre pluszba pénzt ki adnom, vagy ha még is mikor van viszonylag "holtszezon" a vonaton mert akiktől kérdeztem utasok vagy a vonat személyzet senki nem tudott olyat mondani hogy mikor van az a bizonyos időszak.

#RailJet #Economy.
2012. dec. 25. 17:32
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
Karácsony környéke az biztos csúcsszezon, egyébként szerintem elég nehéz kiszámítani, hogy mikor mennyien utaznak. Amúgy kár azon a pár eurón spórolni, amibe a helyjegy kerül.
2012. dec. 25. 18:10
 2/2 anonim ***** válasza:
66%
szerintem a karácsony előtti időszakon kívül elég ritka, hogy ne legyen hely a vonaton.
2012. dec. 26. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!