Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a neve ennek a templomnak...

Mi a neve ennek a templomnak Kolozsváron?

Figyelt kérdés

A sétálóutcában található, alig pár házra a minorita (ma görögkatolikus) templomtól. Kívülről nagyon modern, kb. úgy néz ki mint egy színház, belül pedig arany-kék ikonosztáza van és a falai teljesen csupaszok, iszonyú magas belső kupolával. Ortodox vagy görögkatolikus templom, de semmi leírást nem találtam sem kívül, sem a templomban róla. Kíül ennyi felirat volt, hátha ez segí: La biserica " Schimbarae la fata" (Elnézést, ha rosszul írtam.)

Nagyon megtetszett és szívesen utánaolvasnék, hogy mikor épült és hogy alakult ki a díszes ikonosztáz és az inkább protestáns templomra valló csupasz falak kettőssége.

2009. júl. 14. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem itt nézz körül, hátha ráakadsz, így kép nélkül sajnos nehéz segíteni. :(

2009. júl. 14. 14:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezen a próbálkozás túl vagyok, én is itt kezdtem. Abban bízom, hogy hátha valaki a leírásból ráismer, aki járt ott esetleg odavalósi. Tudok majd feltenni fotót, ha előhivatom a képeket, de mert nem digitális a gépem, így nem megy azonnal.
2009. júl. 14. 17:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Érdekel mostmár engem is a kérdés...

Nézelődök, szólj ha találtál vmit :O)

2009. júl. 14. 20:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Annyit megtudtam, hogya Biserica Schimbarea la Faţă a Színeváltozás Templomát jelenti, de ez a mellette levő görögkatolikus (volt minorita) templom neve, így lehet, hogy annak valami "csatolt eleme". Fura, mert sehol nem találok róla neten semmit, közben meg többször is bementem az elmúlt 2 napban, szóval biztos létezik:)))
2009. júl. 14. 21:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Valamikor 1920as evekben epult, ha jol tudom...a romanok szeretnének ugy beszélni rola, mintha az lenne az ők ősi templomuk, holott 100 eve még elégé meg kellett huzzak magukat. (Vagyis kellett volna, ha olyan majmok lettunk volna, mint ok sokszor.)
2010. máj. 12. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!