Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kréta vagy Zakynthos?

Kréta vagy Zakynthos?

Figyelt kérdés
Melyiket ajánlanátok és miért vagy miért nem? Július-augusztusban mennénk.

2012. márc. 26. 20:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha már a kettő között kell választani, nekem Kréta jobban tetszett. Zakynthos régi épületei néhány évtizede elpusztultak egy földrengésben, apartmanvárosokból áll az egész erős lengyelpiacos beütéssel. Krétának az Észak-Nyugati részén voltam (Rethimno), onnan kirándulgattunk, szép volt. Nekem amúgy Görögországból Santorini tetszett legjobban, ott egy hetet voltunk, de egy hónapot is lazán el tudnék tölteni. Meg nekem Korfu is nagy szerelmem a rengeteg zöld ciprusfenyővel.
2012. márc. 26. 21:08
 2/14 A kérdező kommentje:

Párom Zakynthost,én Krétát választanám. Próbálok pro/kontra dolgokat összegyűjteni és utánajárni.

Zakynthoson kevesebb a látnivaló,mint Krétán?

2012. márc. 26. 21:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Krétán sokkal-sokkal több a látnivaló, történelmi érdekesség. Igaz ahogy az előző is írta, Zakynthoson tűzvész pusztított nem is olyan régen. Ráadásul nagyon kicsi sziget, kb. egy nap alatt be lehet járni autóval. Persze azért szép, ha esetleg mégis Zakynthost választanád, érdemes elmenni egy sziget körüli hajóútra, ott láthatod a legszebb helyeket. Szóval egyáltalán nem rossz hely Zakynthos, de Kréta talán izgalmasabb.
2012. márc. 26. 21:32
 4/14 anonim ***** válasza:
ja nem is ezt írta az első, de nekem nem földrengés rémlik, hanem tűzvész. a végeredmény szempontjából mondjuk mindegy :)
2012. márc. 26. 21:34
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

És Rodosz? Vagy Korfu? Nekem ez a 2 kedvencem.

Ha Kréta és Zakynthos közül kellene választanom, akkor talán inkább Kréta, de nem sokkal nyert. :)

Zakynthos-on Laganas települést válasszátok, eléggé nyüzsgő, de jó homokos a partja, hajóval el lehet menni ahhoz a "partravetett" hajóhoz, de más nagyobb nevezetesség szerintem nincs, sok szép partja van, de ennyi.

Krétán Stalison voltam, szintén elég nyüzsgő város, itt is homokos a strand, de sokkal több a látnivaló a szigeten, többek között a Knossosi palota, amit muszáj megnézni, ha oda mentek.

2012. márc. 26. 21:41
 6/14 anonim ***** válasza:
amit az utolsó válaszoló linkelt be, én is pont ebben a szállodában voltam. ha zakynthos mellett döntesz, ez nagyon jó választás!! :)
2012. márc. 27. 10:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Kréta a legnagyobb Görög sziget,rengeteg látnivalóval,történelmi múlttal.Én 2 hetet nyaraltam ott,de csak a sziget felét tudtam bejárni bérelt autóval.Van itt Vai strand,europában egyedül álló pálma fa erdő veszi körbe(.Itt forgatták a Bounty csoki reklámot)Állitólag kalozok ültették.Minos kiràly palotája,Leprások szigete,lakatlan sziget ami europa legdélebbik pontja,barlang lakások ,sekély ,meleg nagy só tartalmú strand ahol lebeghetsz a vizben ,mert nem sűlyedsz el,Hatalmas hegyek kecskével,festői falvak szamárháton közlekedő bácsival,.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2012. márc. 27. 17:48
 8/14 anonim válasza:
Sziasztok! Ha valaki szeretne ezekre a helyekre 20-50% kedvezménnyel utazni, írjon privit!
2012. márc. 27. 17:49
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2012. márc. 27. 21:25
 10/14 anonim válasza:

szia

kicsit kesve irok tudom.zakynthost nem ismerem nem jartam meg ott de en kretan elek mar ket eve.gyonyoru,imadom.ha lenne valamilyen kerdesed nyugodtan irj,segitek:)) amugy en Chania varosban elek.ez heraklion utan a masodik legnygyobb varosa.nyarra idealis ez a sziget.nezd meg a googliban Elafonissi vagy Falasarna tengerpartot.ilyet mint ezek meg eletemben nem lattam.rozsaszin homok:)

2012. ápr. 20. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!