Lenne olyan, aki eljönne velem nyáron egy több országos eurotripre?
Navégre. Remélem a többit már tudom egyben külkdeni
Déli országok közül talán É-Itália és Törökország érhető el legkönnyebben. Nálam mondjuk általában a tél a déli utazások ideje (Afrika, India, stb.), a nyár pedig az északiaké, mert annyira nincs hideg. Valaki írta, hogy 300 E Ft-ba is belekerül, nem kerül annyiba, 300 E-ből Indiába ki lehet menni (na jó, picit több), ha akarsz útleírásokat olvasgatni, itt van az első indiai utam beszámolója (ez mondjuk pont nyáron volt):
Ljubljanában a néprajzi múzeumban van egy Orinoco kiállítás:
arra szeretnék kimenni, mert érdekel, áprilisig van nyitva. Afféle bemelegítő stoppolásnak szánom. Aztán remélem, nyáron összejön valami komolyabb is.
Valaki írta az Inter Railt is, az ilyen hosszabb utaknál nem jelent igazi megoldást, marad a stop. Azt hiszem te említetted a couchsurfing-et, szállásra az a legjobb. Lehet tisztálkodni, emberekkel ismerkedni, stb. Az utóbbi években én pl. mindig ezt használom, fogalmam nincs, mikor voltam utoljára szállodában. Sátorral kombinálva pedig az sem gond, ha esetenként nem vesznek fel, mert nem kell időpontra beérni x városba. Írtak még az étkezésről, az sem feltétlenül sok. Lehet vinni 1-2 kg rizst, hajdinát, lencsét, babot, fűszereket, teát, egyebeket (keletre még ennyi sem kell, mert olcsóbb, mint nálunk), összesen 5-10 kg-ba majdnem belefér egy hónapi kaja, egy kempingfőző, 2-3 plaackkal, és lehet főzögetni (én indiai ételajongó vagyok, innen a fenti összeállítás, a linkelt útleírásomból ez még nem jön át, mert az volt az első indiai élményem ,azóta már kimondottan ráálltam az indiaira:-)) Lényegében tejtermékeket kell csak venni.
Felemrült még a bicikli is. Én Mo.-on szoktam, de hosszabb távon már fárasztó. Alföldön keresztül majdnem minden évben lebicózok Belgrádba, vagy legalábbis a Vajdaságba, de messzebb azért már rákészülést igényel. Ezekhez jön még 1,5-2 kg sátor, 1-2 kg ruha, hálózsák, polyfom, jegyzetek, fényképezőgép, gyógyszer, akármi. Fejenként 15-17 kg körüli terhelés nem olyan veszélyesen sok, volt már olyan, hogy Indiából 48 kg-mal jöttem haza, pedig nem vagyok egy nagydarab valaki.
31 éves vagyok, régebben sokat stoppoltam, de az utóbbi években ez kimaradt, ezért gondolkodok idén is egy kis stoppolásban:-)
Szia. Én is tervezek egy stoppolást idén nyárra, konkrétan augusztusba indulnánk. Eddig 3an vagyunk és még 1 lányt keresünk. Úticél eddig még nem konkrét, de spanyolországig biztos nem megyünk el, már csak az anyagiak miatt sem. pl én kb 100ezret tudok addig összeszedni.írj egy e-mailt és komolyabban is beszélhetünk róla, ha úgy gondolod.
f20
sziasztok. én is csinálnék egy ilyen stoppos túrát, bármerre. lányt keresek elsősorban, kinek lenne kedve??
írjatok
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!