Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik országban nem érdekli...

Melyik országban nem érdekli a munkaerőpiacot az érettségi?

Figyelt kérdés
Én úgy hallottam, hogy az angol munkaerőpiacot nem érdekli, hogy van-e érettségid vagy nincs,l lényeg, hogy tudjál perfectül angolul, és persze tudd az adott szakmát amit választasz. például ha szakács leszek elvégzek egy tanfolyamot és érettségi nélkül is beengednek.
2011. dec. 12. 16:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
50%

# 19/20

Nem teljesen értek veled egyet. Van még most is 4-5 olyan szakma itthon, amelyikben jól lehet keresni.

VAGY: ha végzettség nélkül ismersz 3 idegennyelvet, borítékolok 3-400 ezer forintos fizetést. Ja, hogy oda tanulni is kell? Valamit valamiért!

Egy harmadik lehetőség a felsorolásomban, a külföldre dolgozás. Én itthon élek, és külföldről származik a bevételeim döntő többsége. Még jól is járok, hogy gyengélkedik a gazdasági légkörünk...

Így azt gondolom, hogy megfelelő kvalitás mellett nem lehet gond az egzisztencia építés, illetve a családalapítás.

Egyébként nagyon érdekesnek találok egy általános jelenséget itthon. A volt munkahelyemen a dolgozók többsége panaszkodott a kilátástalanságra. Arra, hogy nem elég magas a fizetésük, ennek és annak ilyennek kéne lennie, stb. Eközben pedig a legmagasabb végzettség a panaszosok körében az érettségi volt, és senki sem rendelkezett nyelvtudással. Aránytalanul nagyok az emberek elvárásai, tudásuk pedig gyakran zéró.

2012. febr. 8. 19:11
 22/31 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok
2012. febr. 8. 19:25
 23/31 anonim ***** válasza:
Szakmunkásképzőben tanulsz vagy a középfokú tanulmányaid vége egy érettségi lenne?
2012. febr. 8. 19:34
 24/31 A kérdező kommentje:
gimnáziumba járok csak kapok egy érettségit :(
2012. febr. 8. 20:09
 25/31 anonim ***** válasza:
Akkor a kérdés adott a másik válaszolónak. Miért is kéne kimennie Angliába egy 17 éves gimnazista fiatalnak, aki közvetlenül az érettségi előtt áll? Hol ebben a logika?
2012. febr. 8. 20:17
 26/31 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

csak azért, mert attól tartasz, hogy nem sikerül megszerezned az érettségit, még ne kezdj el ilyen alternatívákon spekulálni! Tanulj rá becsülettel, és a legrosszabb esetben elégséges eredménnyel hozod a kötelezőt. Utána 18-19 évesen irány Anglia, és nem marad hiányérzeted semmilyen szinten. S, ha később úgy döntesz, hogy hazatérsz, nem leszel egy senkinek se kellő selejt!

Ne add fel, és sok sikert az életben!

2012. febr. 8. 20:20
 27/31 A kérdező kommentje:
na de a következő az ábra: 10.-es vagyok és 13.-ban fogok érettségizni és GÍŰLÖLÖK tanulni szóval kettesnél jobbat úgysem hoznék... akkor minek tanuljak most ennyit ha megtanulom a nyelvet és tűzök angliába + van pénzem is.... nem egyszerűbb?
2012. febr. 8. 20:51
 28/31 anonim ***** válasza:

Ha te így látod kifizetődőbbnek, lelked rajta!

Ha meggondolod magad, szívesen segítek online a leckék megértésében!

De egyébként ez a mentalitás nem fog messzire mutatni. Én sem szeretek tanulni sok dolgot, mégis megteszem, mert csak így tudom felépíteni magam.

2012. febr. 8. 21:06
 29/31 anonim ***** válasza:
76%

Ezt az évet azért feltétlenül tud le!

10. évfolyam elvégzése után, ha itthon megakarod még szerezni az érettségit; két év alatt simán megteheted (estin). Ez még egy köztes megoldás, amivel a jövőben, ha úgy alakul, nem zárod ki az érettségi megszerzésének a lehetőségét.

2012. febr. 16. 01:02
 30/31 anonim ***** válasza:
*tudd le
2012. febr. 16. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!