Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kb. egy hónap múlva fogok...

Kb. egy hónap múlva fogok életemben először repülni, és nagyon félek tőle. Van valami jó módszer, hogy ne rókázzak vagy ne essek össze? Különben nem hosszú út lesz, csak 1 órás.

Figyelt kérdés
De nem csak ez a problémám. A kutyusomat nem tudom senkire sem rábízni... lehet vinni repül kutyát? Ha igen akkor mik a feltételek?
2009. márc. 31. 18:21
1 2
 11/13 anonim válasza:

Fel és leszálláskor rágózni kell! Tuti tipp...

Én ma fogok életemben harmadjára repülni. Én is félek, de nem a repüléstől, azt nagyon szeretem, hanem a macerától a beszállásnál, meg attól, hogy itthol hagyok valamit...

Jó utat!

2009. ápr. 5. 09:27
 12/13 anonim válasza:
87%

Én is tériszonyos vagyok de zárt térben nem. Egy felhőkarcoló üvegablakján vagy repülőből kinézni egész más érzés mint egy korláton áthajolni, hogy süvít a szél...

Guruláskor, ahogy átmegy a gép a betonlapok határán döccen egyet. Ez a sebességgel fokozódik. A felszállás semmi különös. A gép meglódul és beletapadsz az ülésbe mint egy jobb autóban. A látványt kell megszokni: 100-200 méterről biztos láttál már házakat. De felette kezd furcsa lenni, hogy milyen picik. Az is elég furcsa ahogy áttör a gép a felhőrétegeken. Ha nem bírod a látványt inkább ne nézz ki. Ha előre nézel, pont olyan mint egy hosszú busz. Egy idő után a külső látvány is állandósul pedig a gép még hosszú percekig tovább emelkedik. Tiszta időben nagyon érdekes a táj így felülről. Ha felhős az idő olyan mintha egy óriás habostortán csúszkálna - gondolj inkább erre ;) Néha döccen egyet a gép, az is olyan mint amikor a buszok áthajtanak egy nagyobb kátyun. Tiszta időben nem kell sok döccenőre számítani. Rosszabb időben (viharok felett) szinte végig döccenős. Ha este van az szerencsés mert nem látsz ki és nem zavar. 1 órás úton arra számíthatsz, hogy 1-2 kis szendvicset és 1x italt kapsz. Többre nincs idő. Ha a gép elkezd süllyedni, a motorok búgása megszünik - nem álltak meg, csak alapjáraton mennek. Innentől érdemes nagyokat nyelni vagy tátogni - rágozni :) különben bedugul a füled és órákba is tellhet mire kidugul. Leszálláskor picit kellemetlenebbek a döccenések mert nem rugás-szerű, hanem mintha kicsit leesne a gép 10-20 cm-t. Ezt érezheted a hólyagodban is. Földetéréskor van még egy erősebb döccenés és utána a fékezés olyan mint az autóban.

Kutyát hallottam, hogy már felvittek kézben, de végighányta az utat és lefoglalta az egyik sztyuvit.

Jó utat ! Szerintem jól fogod magad érezni ;) 1 óra nem sok. Kb. 15 perc az emelkedés és 15 perc a leszállás is.

2009. ápr. 5. 17:22
 13/13 anonim válasza:
Repülni csodás!!!! Csak el kell határoznod, hogy nem félsz, legyél könnyű felszabadult, és élvezd, hogy megkkapod ezt a csodás ajándékot! Már a reptérnek azt a mámorító nyüzsgését is szeretem."A távolságot mint üveggolyót megkapod"! Jó utat kívánok neked!
2009. máj. 27. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!