Kb. egy hónap múlva fogok életemben először repülni, és nagyon félek tőle. Van valami jó módszer, hogy ne rókázzak vagy ne essek össze? Különben nem hosszú út lesz, csak 1 órás.
Szia!
Ne félj, a repülés tök jó poén. Két pont van ami gázosabb, a felszállás és a leérkezés, egyébként semmi nem történik fent. Felszálláskor jól begyorsul a gép, az kb. olyan érzés mintha egy jó gyorsulású autóban ülnél, kicsit nekinyomódsz az ülésnek, aztán hirtelen könnyűnek érzed magad akkor már el is emelkedtél a földtől. Egy-két percig emelkedtek aztán a pilóta ráfordul az irányra és megdönti a gépet akkor pedig lehet kinézni az ablakon és gyönyörködni a tájban. Utána meglehetősen unalmas időszak jön úgyhogy kérd a széked az ablak mellé hogy tudjál nézelődni. Leszálláskor amikor süllyed a gép szintén lehet ilyen furcsa súlytalanság érzésed de nem vészes. Ha ügyes a pilóta úgy teszi le a gépet hogy meg se döccen. Egyszóval szerintem nagyon jó élmény. Amúgy nem kell kétségbeesned, mert a légikísérők ott vannak és ha kell segítenek, meg hányózacskó is oda van készítve az ülés hátuljára.
Ellenben a kutyussal nem tudom mi a helyzet, az utastérbe 100% hogy nem engedik fel.
De az utastérbe felengedik a kutyát, ha akkora a mérete hogy elfér egy kutyahordozóban az ülés alatt, vagy is mint egy kßezipoggyász.
Viszont a kutya külföldre szállításához állatutlevélre van szüksége az ebnek, még ha eus tagállamba is repülsz akkor is. ha kéziben elfér a kutya akkor plussz költsége nincs, ha raktérbe lesz feladva akkor van.
én minden alkalommal félek a repüléstöl, de nem magátol hogy lezuhanunk, vagy ilyesmi, még légörvényben sincs semmi bajom. èn mindig ideges vagyok hogy a poggyászok rendbe legyenek, hogy nefelejtsek otthon semmit, hogy ne késsünk, hogy minden rendbe legyen. Ez a várakozástol van, mert ugye téblábolni a vároban stb... èn évente kb 4-6 alkalommal repülök, voltam már tenderen túlon is, de eléggé bestressel a sok várakozás.
látogass el a budapesti vidámparkba, ott ülj fel egy hullámvasútra... kb olyan érzés lesz mint amikor ott hirtelen le/fel mész. könnyű rá felkészülni :D
egyébként a repülés biztonságosabb (statisztikailag) mint az autókázás...
hello, ugyanígy voltam vele mint te. 1,5hónapja ültem repülőn először és nagyon tériszonyom van. nagyon nagyon! de a repülőröl semmit nem érzel belőle, inkább nézed a tájat. ott nem lesz tériszonyod... de amikor a gép elkezd ereszkedni nagyon fog fájni a füled meg a fejed, mintha égne... olyankor nyelj egy nagyot és elmúlik. remélem segítettem.
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!