Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hány napot érdemes Párizsra...

Hány napot érdemes Párizsra szánni?

Figyelt kérdés
Páromat szeretné meglepni egy párizsi úttal. 6 nap elég, hogy még Disneylandbe is kiugorjunk? Élménybeszámolót, közlekedés és szállás infót nagyon megköszönnék.
2011. febr. 15. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Bőven elég a 6 nap..

én azt mondanám, hogy kevesebb is elég lenne

mert ha úgy vesszük akkor Disneyland egy nap..

Versaille egy nap

belváros meg mondjuk két nap attól függően, hogy mennyire vagytok gyorsak

Párizsban attól, hogy nagy nem kell megijedni, mert a főbb nevezetességek a belvárosban elég közel vannak egymáshoz, mondhatni, hogy gyalog bejárható

Pl a legjobb gyalogútvonal: Elindultok a Notre Dam-tól, végig a Szigeten, aztán Hotel de ville, Pompidu központ- sétálóutcák, Satlet -Louvre Rivoli- Louvre- Végig a parkon- Concorde- Champs elysee- diadalív- onnan fél óra a torony

ez egy olyan gyalogút ami lassú tempóban is bő fél nap és szinte minden látványosságot magában foglal

kövessétek végig a térképen hogy milyen közel vannak egymáshoz és máris rájöttök, hogy hat nap elég

ami ezeken kívül még érdeke a Mouliuin Rouge, Pigalle, sacre coeur, Luxemburgi palota, Felhőkarcolós nagyed..

tulajdonképpen ez is kijön egy napból

Express metróval tudtok elmenni Dysneyland-be és Versaille-ba is

egy "Mobilis" napijegy 5 euro 90cent ami nagyon klassz, érdemes megvenni

adnak ott ingyen metrótérképet a jegyhez, mert rtérkép nélkül úgyis eltéved a metróhálózaton mert annyi féle metróvonal és express metró vonal van..

Dysneylandbe asszem 5 eurót rá kell fizetni a napijegyre

a szállásoknál pedig sokban függ, hogy miylen közel van a belvároshoz..

Pl a lOuvre-tól egy sarokra 5

2011. febr. 15. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pl a Louvre-tól egy sarokra 50 euro fő/éj-ért is egy lyukat adnak de külvárosokban jóval olcsóban is van szállás

van sok diákszállás is a belvárosban de ezt nem ajánlom ,mert itt több ágyas szobák vannak és több idegen alszik együtt...

tehát valahol a kül és a belváros határán van jó és egyben nem, túl drága szálloda

2011. febr. 15. 21:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez igen! Rengeteget segítettél! Nagyon szépen köszönöm. Remélem jó lesz az idő. Június közepe fele mennénk.

Mégegyszer nagyon köszönöm a sok segítséget. Szép napot

2011. febr. 16. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én majdnem három hetet voltam Párizsban, de még ha több hónapot is lettem volna, akkor sem lett volna elég arra, hogy bejárjam...Persze én bele vagyok bolondulva, legszívesebben kiköltöznék oda...ha csak úgy szimplán meg akarjátok nézni a látnivalókat, akkor elég lesz a 6 nap...

[link]

[link]

2011. febr. 16. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és ha tudtok angolul, ezt próbáljátok ki, ha belefér az időtökbe:

[link]

2011. febr. 16. 11:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen neked is a választ. Ezeket az oldalakat amiket adtál már előbb megtaláltam és nézegetem. Igen én is így hallottam, hogy nem elég rá még egy hónap sem de hát ugye.... A legfontosabb nevezetességeket néznénk meg, kipróbálnánk a francia konyhát, olvastam egy aquaparkról ami bent van a városba oda is elmennénk na meg disneyland ezt valahogy belesűrítjük a 6 napba.:)
2011. febr. 17. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!