Melyik országban leginkább érdemes munkát vállalni? Tapasztalatok?
Nagyban befolyásolja a dolgot hogy milyen nyelven beszélsz, és mi a szakmád. Most már Európába nem kell munkavállalási engedély, így szinte bárhová mehetsz.
A legjobb szociális háló szerintem Svédországban van, a legközelebbi, ahová akár ingázhatsz is Ausztria, ahol sok Magyar van, és egyszerű munkát vállalni az Anglia, ahol még az idő is jó az Málta, és ahol tényleg degeszre tömheted a zsebed az Luxembourg.
Nálam ezek a favoritok, egyébként én Londonban élek és nem panaszkodom, bár az élet kicsit drága.
Én Bécset ajánlom.
Kis értéktelen melóval is jót kereshetsz. Ha meg aztán van rendes végzettséged, jó életed lessz kint. :)
Kár egyébként átszámolni forintra a kint keresett fizetést ha kint is élsz, mert simán lehet napi 15-20 ezer ft-ot keresni bármelyik nyugati országban, de azt itt is költöd el. Nekünk pl az albérlet ami 1 szoba, és közös a konyha-fürdő kerül több mint 150 000ft-ba/hó átszámítva.
Az viszont igaz hogy 2 fő 1 minimálbérből is meg tud élni, igaz félretenni már necces, de ha mind 2-en keresnek akkor az egyik fizetést el lehet tenni.
Egyébként véleményem szerint a legjobb megoldás Ausztriában a határhoz közel melózni, vagy max Bécsben, és itthonról ingázni. Pl Sopronból még Bécs is csak 60km, majdnem végig pálya. Otthon laksz, otthon költöd a kint keresett fizetést, ami ha minimálbért veszünk akkor is 340-350 ezer ft. Ez az otthoni 75 000-hez képest főnyeremény, és csak nyelvtudás kell hozzá.
sziasztok
lehet hogy nem ide tartozik,de leírom...éppen ma nézegettem lidl:versenyképes jövedelem bruttó 77500 elérhető.aminek jórészét ott is költöd majd el...bevásárlás,ilyesmi...szégyen ez az ország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!