Melyik országban leginkább érdemes munkát vállalni? Tapasztalatok?
ITTHON.
Az a tapasztalat,hogy aki hazai pályán here az másutt is az ha viszont dolgos vagy akkor mehetsz akár az Antarktiszra is mert a jég hátán is megélsz.
Külföldön nem csak a bérek de a kaja-pia-rezsi is jóval húzósabb és csak "jöttment senki" vagy- ezt tartsd szem előtt !
Svédországban három hónap alatt nem találtunk tavaly Párommal munkát. Igen sok helyre mentem, igaz nincs szakmám. Konkrétan folyékony svéd tudást kértek írásban és olvasásban is.
Az, hogy megélsz mindenhol, NEM igaz! Itt nincs semmi lehetőség, lehet dobálózni vele, hogy kinn a megélhetés is drágább, de ha a fizetésekhez hasonlítod, szinte már mindenhol jobb mint itt!
Kint élek Londonban, és most vásároltam reggel a tescoban a következőket: Előre panírozott pulykamellek 3db, fél kilós főzőtasakos rízs, 2L 100% narancslé, 2 kis mirelit pizza, 6db banán.
Fizettem 6.60 fontot, ami mai árfolyamon 2296ft.
Itt a minimálbér 1050 font, otthon 224font átszámítva.
Az előzőt erre reagálva írtam:
"Külföldön nem csak a bérek de a kaja-pia-rezsi is jóval húzósabb és csak "jöttment senki" vagy- ezt tartsd szem előtt !"
Amúgy aki otthon senki volt az lehet itt is az lesz, csak itt a senkik sem nélkülöznek a minimálból. Aki meg tartja magát valakinek, és tesz azért hogy fejlődjön az bárki lehet!
Én is Londonban dolgoztam, és igen, igaz, h sok dolog az itteni árak többszörösébe kerül, DE! a minimálbér valóban úgy van kiszámítva, h ez ne okozzon különösebb problémákat. Ha az ember megpróbálja az olcsó lehetőségeket keresni és amin csak lehet, spórol, egy kis fejtörésnél nagyobb problémája nem lehet.
Svédországról szintén hasonlókat hallottam, csak a fizetések állítólag még magasabbak. Viszont ott tényleg szükséges azért egy életképes svéd nyelvtudás is.
Ausztria mellett sztem Németország meg Írország is megfontolandó, onnan is jókat hallani. Viszont (lehet, h ez most sztereotipikusan hat,) de több felől is azt hallottam, hogy az osztrák és a német munkáltatók elég szigorúak és kemények tudnak lenni.
Végül pedig: ha Luxemburgban sikerülne állást találnod... hát, ahhoz nagyon gratulálnék! Megfognád az Isten lábát, mert az aztán tényleg egy "elit" ország. De nem tudom mennyire könnyű ott munkát találni, és h mennyire kell a nyelvtudás ott. Amit én eddig láttam belőle, egy nagyon szép, kulturált és békés ország. Nagyon barátságosnak és családiasnak tűnik...
Persze ha van valami alaptőkéd, tudásod/szakmád és elég biztos vagy magadban, hogy belevágj valami komolyabb dologba, akkor lehet az EU-n kívül is gondolkodni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!