Ki szeretnék menni tanulni Angliába. Hogyan tudnék?
Juj, nagyon köszönöm a válaszokat!
Megnéztem......és hát ez a Lincolnshire-es ami még a legolcsóbb, na még az is elég drágának tűnik....de próbálok majd erőlködni....:S:S
Te jó ég! Másfél millió forint 1 évre?? HA ezt tudom,akkor én jóval kevesebbért is fogadok diákokat!!!
Ráadásul én közel lakom Oxfordhoz!
Én is kiszámoltam..Mivel itt nem egyetemről van szó,hanem egy 15 éves gyerek tanulmányairól,így az iskola ebben az esetben ingyenes.Tankönyveket sem kell venni,mert ami van azt adták.Amire költeni kell az az íróeszközök,füzetek..
Ha 1 évre számoljuk,akkor 1 szobáért heti 65 font(ennyiért már vannak szobák szinte az egész országban,de van ahol olcsóbb)Szóval ez évi 3120 font lenne.Kajára meg heti 20 fontból egy gyerek simán eszik..Ez évi 960 font.(mi hárman eszünk heti 40 fontból,és minden nap főzök finomabbnál finomabb kajákat.
Szóval eddig 4080 fontot számoltam ki..A legolcsóbb is 4900 font.. NA igen csak 900 font többlettel számolnak,és lehet,hogy ebben a 4900 fontban nem saját szobája lesz,hanem osztozik 2-3 gyerekkel..
De ha nincs rokon,jó barát,kinti segítség akkor még ez a legjobb megoldás..
Igen, de ha azt veszed ezért a pénzért nem csak szálást meg kaját kap, hanem minden nap meleg ételt, amit természetesen nem ő fog magának megfőzni, plusz ha jól olvastam nyelvtanfolyamot is, plusz nyilván külön foglalkoznak vele, mert eleinte azért több segítséget igényel egyedül egy idegen országban. Szerinintem ez így nem vészesen sok érte, én továbbra is reálisnak mondanám. És ha nem élnek rosszul, akkor az egy főre jutó jövedelem a családban akár lehet ennyi is, ki tudja...
Lehet, hogy kicsit drágább, mintha csak a kajt és a szállást összeadjuk, de szerintem még akkoris simán a reális kategóriába esik, nem extrém drága...
tegnapelőtt 12:16 vagyok
A fiam 15 éves kora óta Angliában tanul.Ő általa tudom,hogy milyenek az itteni diákok,és az iskola..
Nagyon tévedsz ha azt hiszed itt jobb ,de tényleg más..Más mert egy idő után úgy érzed csakis hülyékkel vagy körülvéve.El se hinnéd mennyire kevés tudást kapnak itt kint a diákok,és bizony ezt a felnőtteknél is látni.Itt kint sokkal keményebben viselkednek a fiatalok egymással mint otthon.Itt ha nem vagy szimpatikus sokkal keményebben " rád szállnak" mint otthon.Bizony hamar észre veszik,hogy nem fogod tudni magad megvédeni,mert ugye az anyanyelveden könnyebben ki tudod fejezni magad.A fiam mondjuk jól elvan(mert ő srác,és jól focizik) de lányként nehezebb lesz..
Arról nem is beszélve,hogy látom nap mint nap,hogy a fiatalok mennyire unatkoznak..Nincs semmi jó szórakozási lehetőségük csak annyi,hogy a bevásárló központban vihorásznak,drogoznak,isznak..Ugye 15 évesen sok helyre nem mehetnek be,és elég drága itt kint a mulatság..Nem hiába találkozni sok 15-17 éves lányanyukákkal is.
De hiába mondom ezeket,neked biztos nehéz lesz elhinni,mert álomvilágban élsz..Ez nem baj,ez így jó..
De ha már Angliába akarsz tanulni,akkor keres egy rokont vagy egy jó barátot akinek a segítségével ki mehetnél ha csak fél évre is..De ne egy olyan pasasban reménykedj aki a családja előtt is titkolja,hogy veletek írogat..
Próbálj meg ismerkedni olyanokkal akik veled egyidősek vagy pár évvel idősebbek,és kint tanulnak..Ha már jóba vagytok akár ő is segíthet..
A fiam egyik barátnője(csak barát,nem jártak együtt) a neten ismerkedtek meg,és ő volt nálunk fél évet hogy itt kint tanuljon..De ő is fizetett nekünk (de messze nem ennyit,és mindennap meleg ételt kapott akárcsak mi)
Külön nyelvtanfolyamra meg nem kell járnod,mert van amikor reggeltől estig a suliban kell lenned..A suliban meg csak angolul kommunikálsz..
De a végére hagytam.Nem árt tudni,hogy a legjobb iskolai rendszer,a legtöbb tudást csakis otthon kapod meg..
Köszönöm a választ!:)
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy-hogy ott tanul 15 éves kora óta? Milyen iskolába jár ott? Mármint... ugye írtad, hogy ott keményebben rászállnak az emberre, meg keményebben viselkednek egymással...Nos, ez a gond velem...hogy elég érzékeny vagyok, és könnyedén magamra veszek mindent. De ő olyan iskolába jár, ahol angolok vannak többségben? Mert én ilyen nemzetközi sulira gondoltam főként, már ha egyáltalán léteznek ilyenek.....
Egyébként fent vagyok egy oldalon, ahol angolt lehet gyakorolni és barátokat szerezni, és egy 28 éves magyar lányt láttam, aki most Angliában él. Lehet, hogy írok neki...
Megkérdezhetem, hogy mennyit fizetett? Vagy nem publikus?
Mert kibékültem a szüleimmel....és azt mondták, hogy valamennyivel tudnak támogatni, plusz még én is elkezdek nyáron dolgozni, csak hát ugye ez a másfél millió még így is sok nekünk....
Amúgy, igen..tudom hogy talán itt kapnám meg a legjobb oktatást, de NEM szeretek ide járni, se Magyarországot, amint lehet, el szeretnék innen menni, jó messzire.....
De így is az idegen nyelvekből, és magyarból vagyok a legjobb, és később is médiatudománnyal szeretnék foglalkozni, amit talán egy ottani egyetemen sokkal hasznosabban és intenzívebben tudnék tanulni, és erre is jó azért egy ottani középiskolai tanév.....
És az is érdekelne, hogy egy idegen, angol családdal lakjak, csak hát ugyebár az anyagi okok........
17.59 vagyok.
Válaszolok a kérdésedre ahogy tudok :)
A fiam egy kicsit jobb helyzetben van mint te,ugyanis neki nem volt választási lehetősége.Igazából ő nem akart Angliában tanulni,és esze ágában sem volt hogy egyszer külföldön fog tanulni,élni.De én mint az anyja Angliába jöttem ki dolgozni,és neki is jönnie kellett.
college-be kezdett járni ami olyan szakközépiskolának felel meg.Pontosan az az iskola amiről te beszélsz nemzetközi college ahová külföldiek járnak..Persze vannak angolok is,de ők a szakmai tanulás miatt.A fiamnak nem volt angol osztálytársa csakis külföldiek.Lengyel,brazil,arab,kínai stb..Amikor kijött egy szót sem tudott angolul így 1 évvel korábbi osztályba került szintén olyanokkal akiknek ugyanannyi nyelvtudásuk volt.Egyenlő esélyekkel indult mindenki.
Írtam,hogy elég kemények a fiatalok..Még ebben a college-ban is..Ezek az iskolák felkészítenek az érettségire,és a nyelvtudásra.Ezért nincs szükség külön tanfolyamokra,mert itt tökéletesen megtanítanak angolul.Van 3 tárgy ami kötelező.Angol,matek,számtech.(a magyar itt nem kell)Ez a három tantárgy egyben érettségi tantárgy is.Tanulhatsz több tantárgyat is ha kell a továbbtanulásodhoz,de nem kötelező..Egy kicsit olyan mint egy egyetem ..Felveszed a tantárgyakat,eljársz az órákra,vizsgázol..és Elég komolyan veszik a lógásokat,mert ha sokat hiányzol nem tudsz vizsgázni.Ha nincsenek meg a vizsgáid nem tudsz elmenni leérettségizni..De a tanárok tényleg segítőkészek,rendesek.Fiam nagy focirajongó,és Angliában kevesen vannak akik nincsenek oda a fociért.Neki már ezért is könnyebb volt beilleszkedni.Írtam neked,hogy fél évig volt nálunk egy 16 éves leányzó..Februárban jött,és nyárig maradt..Neki elég nehéz volt,mert a lányok sokkal nehezebben illeszkednek be,és nehezebben fogadják az idegenek társaságát(bár eléggé szelíd lányka volt,lehet hogy ez is baj volt) A végére már elég jól boldogult,de végül is hazament..Szóval a college -ben ha szimpi vagy akkor szépen el leszel..De ez csak érettségit ad.
Ha szakmát akarsz vagy tovább tanulni akkor át kell menned egy olyan suliba ahol ezek a lehetőségek vannak..Itt már nem lesznek külön a külföldiek.Itt már egyenlő esélyekkel indulsz az angolokkal is,és ha lemaradsz..nos az már a te gondod lesz.(de addigra már elég jól fogod tudni az angolt,így ilyen gondod nem lesz,de amúgy sem fogsz soha lemaradni,mert az angolok között is te leszel az okos,mert tényleg egyszerűek )Na de menjünk tovább.
A college ingyenes.Nem kellett semmit fizetnem,leszámítva a füzeteket,tollakat..Könyvet,munkafüzetet bent kaptak.Amire szükség volt azt bent megadták nekik.Sőt,kérhetünk beutazási támogatást is.(elég drága a busz)
Vagyis 18 éves koráig teljesen ingyenes az iskola.De utána bárhová mész fizetni kell,és az bizony nem lesz olcsó.
Nem fogok hazudni neked,de az egyetem itt sokkal drágább mint gondolnád.Otthon ingyen államilag elvégezheted az egyetemet,itt 4-5000 fontokról beszélhetsz..
A fiam tavaly érettségizett le(ingyen).Idén kezdte el a szakmai tanulmányait ami idén még ingyenes,de jövőre már 1900 fontot kell fizetni 1 évre(és 3 évig tanulja vagyis 2* 1900 font lesz majd)és ez nem egyetem..Szóval nem olcsó..
Hogy hol érdemes lakni? Ahol olcsóbban kijössz.
Ha találsz magyar családot aki befogad,akkor ott is jó,mert az angol nyelvvel az iskolában találkozol.Ha angol családhoz kerülsz bár kétlem,hogy az angolok befogadnak diákokat hacsak nem au-pair az illető (de ha au-pair lennél nem tudnál a college járni)
Szóval a fiam így került ki...Ma már élvezi,de elég sokáig kellett győzködnöm,hogy ez egy jó lehetőség a számára..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!