Ha nem kerülök be egyetemre, Angliába mennék dolgozni, majd tanulni. Megéri?
Valószínűleg felvesznek a PTE bölcsészkarára, de szeretnék egy tervet arra az esetre is, ha nem.
A nyelvtudásom bajos, középszintű "C" típusú nyelvvizsga, de eléggé kiestem a gyakorlatból. Viszont tapasztalatom szerint 4-5 nap alatt belejövök annyira, hogy ne legyenek kommunikációs problémáim (egy hetet Londonban töltöttem néhány éve).
megeri. elmesz au pairnek, es aztan majd eldontod, tudod/akarod vallalni a kinti egyetemet (nem olcso), vagy inkabb hazajossz es ujra felvetelizel.
en ezt csinaltam, most kulfoldon vagyok au pairkent (szerintem csak igy eri meg, sot, igy nagyon is megeri), szeptemberben kezdem az egyetemet (engem is felvettek a SZTE bolcseszkarara, de nem voltam benne biztos, hogy valoban ez a szak a nekem valo, igy adtam magamnak egy ev gondolkodasi idot).
mindenki, akinek elmeselem a terveimet, azt mondja, jol csinalom (nyelvet tanulok, vilagot latok, oriasi elettapasztalatokat szerzek), es en is nagyon elvezem.
hajra!
Oszinten szolva otthon en nem is mennek egyetemre, inkabb kimennek Londonba, es ott jarnek egyetemre ha nem is mindjart, de hamarosan.1-2 even belul, attol fugg hogyan jonne ossze. Tobbre mesz egy angol diplomaval akarhol a vilagon, mint egy magyarral (szerintem persze).
En is Londonban elek, es hat persze hogy megeri, mert ezt kerdezted. Kijottunk, es maradunk is orokke!
azert a masodik valaszolo elegge elszomoritott azz uzenete vegevel... :(
mindegy. szerintem az a legjobb, ha az ember a kulfoldon megszerzett tudasat otthon kamatoztatja, hasznot hozva ezzel kicsi orszagunknak. az ilyen hozzaallassal hamar eltununk majd innen..
az 1. valaszolo
Sajnalom ha elszomoritottalak, azt irtam amit gondolok, nem azt, amit mas gondol, vagy jonak lat. Nekem ez a velemenyem, es azert mert a tied mas meg nem kell elszomorodni, sem leszavazni. Persze ez kicsit sem erdekel. Szerintem mire te Londonban elvegzed az egyetemet nem fogsz mar visszavagyni, plane ha megismerkedsz valakivel, es csaladot is terveztek. Sokkal konnyebben lehet elni meg egyedulallokent is Angliaban, mint Magyarorszagon.
Ezen a gyakorikerdesek.hu-n millio szomorubbnal szomorubb kerdest lehet olvasni, nezzel korbe a kerdesek kozott. Diplomas, fodrasz, friss diplomas, 50 eves...az utcan allnak, mindegy milyen munkat, akar feketen is elvallalnak. Nem tudom mennyire olvasgatod a kerdeseket, de erdemes.
De persze te majd menjel vissza Magyarorszagra ha ugy gondolod, elvegre mindenki ugy boldogul ahogy tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!