Szerintetek milyen egyetemre és milyen szakra menjek, hogyha külföldön szeretnék dolgozni?
Nem szeretnék itt maradni, jövőre érettségizem, ha minden jól megy olyan 400pontra számítok.
Hozzáértő válaszokat várok indokkal :)
Első válaszolónak: Ingyen diploma? Hol adnak ma ingyen diplomát?? :D Egy diplomáért rendesen meg kell dolgozni és utána maradnék is itt Magyarországon, ha kínálnának olyan állást, amiért érdemes maradni. Például Írországban (ha megszerzed az állampolgárságot) a munkanélküli segély nagyobb, mint itt az átlagfizetés :D
Második válaszolónak: Igen, én is pont a két egyetem között gondolkodom, csak nem tudom, hogy külfölddel mi a helyzet? Elismerik-e nekem az itteni diplomámat?
Elismerik, persze. Csak jobban ki kell tűnni a tömegből, hogy felfigyeljenek rád. Szóval ha pl. végig kettesekkel csusszansz át a vizsgákon, nem veszel részt külön projektekben (amik nagyon jól mutatnak egy önéletrajzban), nem beszélsz nagyon jól minél több idegen nyelvet (a szakmai nyelvre is kitérve), akkor nincs sok esélyed, külföldön is sok a diplomás, nem leszel "kuriózum".
De ha ezek, amiket fent leírtam, megvannak, akkor itthon is elég jó kis pozíciókat lehet kifogni.
A pénzügyi szakon természetesen nem a nemzetközi gazdálkodás nevű kamuszakot értettem, hanem a pénzügy-számvitelt, ami húzós, de megéri.
A műszakin pedig természetesen a mérnök szakok.
"Első válaszolónak: Ingyen diploma? Hol adnak ma ingyen diplomát??"
Fizetsz érte tandíjat? Nem! Akkor ingyen van! A járulékos költségeket ne számold bele! (utazás, lakhatás, stb)
Nem azzal van bajom, ha valaki külföldre megy, hanem azzal, hogy itthon megszerzi a tandíjmentes, államilag támogatott diplomát, utazási kedvezményt kap, és ezek után elmegy külföldre és ott adózik, nem pedig Magyarországon. És hacsak nem valami noname vagy bölcsész diplomát szerzel, akkor igenis Magyarországon is tisztességes fizetést kapsz! Én mérnökként végeztem és jelenleg 375.000 Huf a nettó fizetésem! És csak 1,5 éve dolgozom! Mennyit akarsz keresni? Milliókat?
"Az a vicc, hogy én Ausztriában dolgozom, konyhán, és a nettó fizetésem havi 1200 Euró, ami átszámítva olyan 324 ezer forint. Nettóba persze. Szállásom, kajám biztosítva, szóval tisztán megmarad. Szóval szerintem itt lezárhatjuk azt, hogy így Magyarország, meg úgy mérnöki diploma..."
Akkor legyél csak segédmunkás életed végéig, és elégedj meg egy konyhai munkával! Magyarországon legalább nem vagy másodrangú, mint nyugaton, ahol akármit is csinálsz, csak egy bevándorló, élősködő leszel!
Hát a nyelveket nagyon nyomom (igyekszem), már van egy felsőfokú nyelvvizsgám, jövőre érettségi, valamilyen mérnökin gondolkodtam... az építőmérnöki nem rossz, csak itt Magyarországon ez a szakma eléggé "haldoklik" most... az ilyen járműmérnökit meg nem tudom mennyire érdemes.
Az igazi pénzügyi szakokra meg nem tudom mennyire van esélyem bekerülni és bent maradni.
Az -ingyen diplomás részt- nem a járulékos költségekkel értettem, hanem ha valaki diplomát tart a kezében az meg is dolgozott érte. Úgy értettem, hogy aki megkapja az meg is érdemelte. Hát ha annyit keresnék, mint Te semmi okom nem lenne ki menni, gondolom közép vagy felső vezető vagy, mert én legalábbis nem ilyen fizetésekről hallottam. Milyen mérnökit végeztél?
Am. nem csak a fizetés miatt szeretnék elmenni... hanem a legnagyobb álmom világ beutazása, azért is szeretnék elvégezni valamit, amivel akár EU-ban akár Amerikában el tudok helyezkedni.
Am. beismerem, sok igaz van abban amit mondasz, még messze van az egyetem utáni dolgokon gondolkodni, először érettségizzek le sikeresen utána meg vegyenek fel :)
Hát a mérnök informatikus az egyik legjobb párosítás, gondolom a BME-n végeztél... Az informatikában látok jövőt, szerintem sokkal jobban megfizetik, mint pl. az építőmérnököket.
Mindig is érdekelt az informatika is, de sajnos a gimnáziumi éveim alatt (szerintem) nem sikerült elegendő/megfelelő alapot szereznem. Így gondolom nem sok esélyem lenne ezen a szakon. Programozással alig foglalkoztunk, Pascalt egy kicsit...
Ma 12:44-kor válaszolónak: Pénzügy-számvitelen végeztél? Vagy a Corvinusra jártál?
Ne az alapján válassz, hogy mihez van alapképzettséged, mert nem kell. Persze előny ha van, könnyebb lenne. De ott előröl kezditek úgyis, nincs benne egy felvételi követelményben sem, hogy neked valamiféle programozási ismeretekkel kell rendelkezned. Ha informatikával akarsz foglalkozni és szereted akkor menj oda nyugodtan.
Fontos, hogy azt csináld amit szeretsz, abban leszel jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!