Szerintetek milyen egyetemre és milyen szakra menjek, hogyha külföldön szeretnék dolgozni?
Nem szeretnék itt maradni, jövőre érettségizem, ha minden jól megy olyan 400pontra számítok.
Hozzáértő válaszokat várok indokkal :)
"Akkor legyél csak segédmunkás életed végéig, és elégedj meg egy konyhai munkával! Magyarországon legalább nem vagy másodrangú, mint nyugaton, ahol akármit is csinálsz, csak egy bevándorló, élősködő leszel!"
Nem vagyok segédmunkás, van végzettségem:) Tudod, kicsit jobban meg van becsülve itt kint a munka, mint Mo-n. Ha okos lennél, lenne benned spiritusz, te is szép karriert futhatnál be külföldön. De neked az a fontos, hogy te elsőrangú legyél:) Legyél, de nekem azért lehervadna a szám annak tudatában, hogy az utolsó kőműves, ács, vízvezeték szerelő (tehát szakmunkás) is havi 2000 eurót keres, te meg a felét. Holott te tanultál elég sokat, és valószínűleg okos is vagy. Csak mi történik? A saját országod nem becsül meg... Nekem nem a tanult emberekkel van bajom, ahogy veled sem, inkább az országgal.
Tegnap 16:38-kor válaszolónak: Hát igen, igazad van. Én sem szeretnék vagy 40-45éven keresztül olyasmit csinálni, amit nem szeretek... mert az csak kínlódás lenne.
Hát majd még elgondolkodom rajta, de jövőre szerintem valamilyen mérnökit fogok elsőnek megjelölni.
Mondjuk ezen a pénzügy és számvitelen érdemes lenne elgondolkodni, nagyon sok lehetőséget nyújt elvégzése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!