Kezdőoldal » Utazás » Európa » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van ennyi túlértékelt hely?

Figyelt kérdés

Nemrég voltam Hollókőn, és persze szép meg minden, de messze nem annyira, mint mondják.

Még jó, hogy máshova és mentünk, mert különben elég csalódott lettem volna, 1 órán belül végigjártuk az egészet.

Balatonon, Hortobágyon is többször voltam, és nagyobb a füstjük, mint a lángjuk.

Rengeteg helyen megfordultam az országban, de az az érzésem, hogy egyik sem fogható mondjuk egy osztrák városhoz vagy Prágához (hogy közeli országokat mondjak).

Tényleg nem rosszindulatból írom, de ha bármelyik irányból átlépem a határt, sokkal szebb helyeket láthatok.

Kezdem azt hinni, hogy ez is olyan jó magyar nagyképűsködés, mint a "legszebbek a magyar nők", aminek nem sok alapja van.

febr. 8. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk se a Balaton, se a Hortobágy nem egy város, így aztán értelme nem sok van Prágához hasonlítani bármelyiket is. Mindhárom máshogy és másban szép, és mindegyiket sokan tartják szépnek. Attól, hogy te nem tartozol a többséghez, még nem a hely lesz túlértékelt.
febr. 8. 16:41
 2/9 anonim ***** válasza:
6%
Ez az ország erős jóindulattal is csak középszerű, nincs itt semmi érdeke kb Moldova 2.
febr. 8. 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
Nem hiszem hogy túlértékelt helyek lennének. Hollókőn és Tihanyban is csak pár ember lézeng (főleg Prágához képest). Hortobágyra meg kb senki se megy.
febr. 8. 19:03
 4/9 anonim válasza:
100%
Mert az élvezetiszint-elvárásod téves. Teljesen különböző kategóriájú, nagyságú és intenzitású élményforrásokat próbálsz összehasonlítani.
febr. 8. 19:51
 5/9 Senior Séf ***** válasza:
100%

"csalódott lettem volna, 1 órán belül végigjártuk az egészet."

Pont ez a baj az emberrel. Végigrohan egy rahedli helyet, aztán várja a csodát. Én naponta járok horgászni. Van egy helyem a nádas mellett, ott minden nap megtalálom a természet valamely szépségét. Csak ahhoz nyitott szemmel kell nézni, és megfürödni a szépségben.

febr. 9. 15:45
 6/9 anonim ***** válasza:
65%

Hollókő meg Hortobágy nálam a "délutáni program" kategória, csakúgy mint Gödöllő, Keszthely, Pannonhalma, Szentendre, Szilvásvárad, Tihany meg valóban a legtöbb magyar nevezetesség. Ez az "elnézelődöm, esetleg iszom egy kávét / elnyalok egy fagyit, a gyerekek még rohangálnak egyet a helyi játszótéren, aztán irány haza" című történet.

Balaton környékén van néhány ilyen délutáni kirándulós helyek (főleg az északi parkon, mint a fent említett Tihany, vagy a szigligeti vár, Badacsony, stb.) Meg a déli parton ott van Siófok, ami a romák Ibizája. De a Balatonpart 90%-a valóban üdülőkből áll, és a tóparton kívül nincs semmi. Ez azoknak való, akiknek ott a nyaralójuk, és ott elpihengetnek.

Ha többre vágyik valaki, és legalább egy hétig változatos és intenzív élményekkel akar találkozni, akkor milliós városba kell menni. Magyarországon egyedül Budapest tudja ezt nyújtani.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy ha mindent a helyén kezelsz, akkor nem csalódsz benne!

"Kezdem azt hinni, hogy ez is olyan jó magyar nagyképűsködés, mint a "legszebbek a magyar nők", aminek nem sok alapja van."

Áh, ez nem magyar sajátosság, minden országnak megvannak a saját nemzeti faszbaromságai. Régen én is azt hittem, hogy csak a magyarok ilyen hülyék, de azóta rájöttem, hogy egyáltalán nem.

Például szlovákoktól is hallottam már, hogy az ő országuk van Európa szívében, az ő nyelvük a legnehezebb, az ő nőik szépsége világhírű, az ő nemzeti konyhájuk messze földön híres, az ő sportolóikat csodálja az egész világ (Szlovákia esetében a hokisaikat), és az ő alkoholos italaik valójában orvosságok. Nagyon ismerős dumák, nem? :-)

febr. 9. 17:44
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Hortobágyon én is voltam. Ott akár 15 percet is el tud tölteni az ember, annyira izgalmas hely.
febr. 12. 14:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Már ott kezdődik a probléma, hogy Hollókő környékét nem lehet 1 óra alatt bejárni. Tanösvény, vár, játszótér, forrás, Isten tenyere. Egész napos. Úgyhogy a többire nem is reflektálok.
febr. 24. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Ráadásul Isten tenyerénél osztálykirándulás meg tudja szivatni az embert és újra el kell menni.
febr. 24. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!