Kezdőoldal » Utazás » Európa » UK-ből kifelé rögzítik, hogy...

UK-ből kifelé rögzítik, hogy ki mikor hagyta el az országot?

Figyelt kérdés
Csak az országba belépéskor kellett lescannelni az útlevelet a beléptetőkapunál (Gatwicken legalábbis). Hazafelé csak a földi személyzet ellenőrizte a boardingnál, így hogyan tartották nyilván, hogy valaki nem maradt tovább vízum nélkül, mint 6 hónap? Gondolom most az ETA miatt majd szigorúbban lesz ellenőrizve.
jan. 12. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezen en is gondolkodtam mikor jottem haza, végül arra jutottam hogy lehet egyseges a rendszer, mert itthon Bp-en kellett szkennelni az útlevelet erkezeskor.
jan. 12. 12:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Én személyi igazolványt scanneltem a Ferihegyi reptéren, amikor hazaérkeztem, Gatwicken meg útlevelet mutattam a beszálláskor. Akkor meg minek útlevél Angliába, ha nyilvántartják mind2-t a rendszerben és megosztják egymással? :D
jan. 12. 20:31
 3/3 A kérdező kommentje:

Ezt találtam:

"From 8 April 2015, we will collect information on passengers leaving the UK as we do for those entering.

The majority of airlines already provide the Home Office with Advance Passenger Information (API). This is given to airlines by customers when booking their flights. The passenger details contained in your travel document will be transmitted to the Home Office. This information will then be processed by our systems to improve migration controls and security."

jan. 12. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!