Azt honnan tudják, hogy mit beszéltek egymással telefonon? A szolgáltató rögzíti a hívásokat? (lásd a cikket lent)
Ez neked új? Már József Attilla is írt róla:
Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.
Ami a digitális/okos térben (amibe az internet mellett beletartozik az telefon is) történik, az ott is marad. Közel minden visszakövethető és visszaállítható, vagy magáról az eszközről, vagy szolgáltatói oldalról.
Csak bírósági engedély kell hozzá.
5: Vagy az sem, lásd Edward Snowden esetét, aki azért kell, hogy a Ruszkiknál éljen, mert hazaárulásnak számít az USA szerint, hogy az állam illegális megfigyelését nyilvánosságra hozta.
Ezért döbbenetes, hogy vannak akik szerint az átlagembert nem veszik fel. Azt veszik fel csak igazán a big data korában, aki kulcsember azt kell kevésbé, mert már eleve úgy lesz kulcsember, hogy zsarolható, illetve könnyű rajta fogást találni, mert van vesztenivalója.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!