Hogy lehet tv készülékről műsort fel venni?Nyilván videómagnót,DVD felvevőt ism!A winchester ugye leformázza magát a tv-re amit utána nem ismer fel más eszköz.Van e olyan meg oldás ami tv-ből rögzíti és más eszközön is jó?
Attól is függ, hogy milyen kódolású a TV előfizetésed: DVB-C, DVB-S, IPTV stb.
Illetve hogy élőben akarod felvenni (miközben nézed), vagy TV nézés közben egy másik csatorna műsorát szeretnéd rögzíteni, esetleg otthon sem lennél, tehát időzítve?
CspCsj
A lényeg a tv'ről felvett műsor lejátszható legyen laptopon pl.Most hogy az időzített vagy sem mindegy
Nekem így megy, de ez nagyon bonyolult. Biztos vannak egyszerűbb megoldások is:
Alapvetően olyan szolgáltató kell, ami DVB-C jelet ad, kódolatlanul. Pl Digi. (Bár ugye nekik is vannak kódolt csatornáik, film csomag, felnőtt csatorna, ilyesmik. Elvileg ezt még meg lehet oldani.)
Utána kell egy jobbfajta tuner kártya a gépbe, vagy létezik hálózati tuner is (nekem ilyen van, 4db tunerrel, azaz 4 csatorna nézhető egyszerre)
Alapvetően itt akkor van egy olyan lehetőség, hogy szépen telepíted a tuner programját gépre, behangolod a csatornákat, és élvezheted korlátlanul, rögzíthetsz, bármit csinálhatsz.
-nekem nem így van. Nekem rá van eresztve az otthoni kis ubuntu linux szerveremre az egész, ami megy 0-24. Tvheadend program kezeli, és küldi ki internet hálózatra, http alapú adatfolyamra konvertálva. Tehát én most a világon bárhol elérem a saját szerveremet, és tudom nézni az otthoni tv csatornákat, rögzíteni, visszajátszani...
IP TV szolgáltatóknak (pl telekom) saját box-uk van, ott legjobb esetben is csak a hdmi kimenetről tudnál rögzíten, ahogy írták már, egy capture card-dal.
De nézz fel egy ncore-ra, lehet már rég fent van a tartalmad, és nem is kell vacakolni rögzítéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!