HDD külső ház vagy SATA-USB kábrel? (bővebben lent)
3,5 HDD esetén megbízható a SATA-USB kábel használata is (ha nem éri lökdösés/rázkódás használat közben a HDD-t)?
Sok 3,5 HDD ház műanyag, nem rendelkezik ventillátorral, rosszul szellőzés miatt meglehetősen fel tud melegedni a HDD.
Valamint - úgy tűnik - arra is jó a SATA-USB kábel - nem tudom ilyen célú használatkor mennyire megbízható - hogy USB porton keresztül lehessen belső DVD írót külső DVD íróként működtetni. Kábel rádugásakor elindul.
SATA-USB kábelt ajánlom, amihez mellékelnek tápegységet a 3,5 HDD és a DVD író miatt.
Nekem/nálam már ezer éve megbízhatóan működnek ezek.
Az se baj, ha olyan "kábel", amelyre egyszerre legalább kettő eszköz is ráköthető.
Olyan kábelt vettem, amelyhez tápegységet is mellékelnek.
1. hozzászóló írta, hogy van kábel, ami akár 2 eszközt is képes fogadni, ez jóval drágább?
1. vagyok. Nem néztem utána a dolgoknak, hogy kapható-e olyan kábel, amire 2db sata eszköz köthető, de biztos. Kellene, hogy legyen.
Mert amik nálam vannak kábelek, azokra csak 1db SATA és plusz 1db 2,5 IDE/PATA és/vagy 1db 3,5 IDE/PATA eszköz köthető.
Vagyis úgy oldom meg, hogy az egyik usb-sata kábelre rakok egy régi DVD-írót és egy újabb HDD-t, a másikra meg fordítva.
De van olyan dokkolóm (vagy minek hívják), amibe 2 darab sata HDD megy bele. Abból a dokkolóból kettő sata adat+táp kábellel kivezettem a csatlakozókat, így azt is tudom használni akár DVD meghajtókhoz is. stb, stb.
Pontosítva:
úgy oldom meg, hogy az egyik usb-sata+IDE(Parallel ATA) kábelre rakok egy régi DVD-írót és egy újabb HDD-t, a másikra meg fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!