Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svájci nyaralással kapcsolatba...

Svájci nyaralással kapcsolatban jók az elképzeléseim?

Figyelt kérdés

Családdal mennénk (2 felnőtt, 2 16-25 év közötti gyerek), szeretném a leggazdaságosabban kihozni, de azért nem filléreskedve. 5-6 napot gondolnánk.

Úgy gondoltam, hogy a WizzAirrel elmennénk Bázelbe (egész vállalható a repjegy ára), onnan vonattal Luganóba, ahol a szállás lenne. Kiváltanánk az Interrail bérletet, és az érdekesebb helyeket felkeresnénk vonattal. (Ezt még nem tudom, hogy miket.) Az étkezést Lidlből meg olcsóbb helyekről oldanánk meg. A helyi tömegközlekedés okoz kis fejtörést, az valószínűleg drága lesz. Úgy számoltam, az egész utazás olyan 800-900 ezerből jönne ki.

Jó lenne autóval, de nekem nincs jogsim, a férjem pedig nem szeret vezetni, főleg idegen helyen. Marad a tömegközlekedés.

Szerintetek ez mennyire jó elgondolás? Illetve jó tippeket is várnék, ha van nektek.

Köszi!

jan. 2. 23:15
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

#20 mérlegelni kell, mi a fontosabb: olcsóbb legyen az út vagy hogy nem szeret vezetni idegen helyen.

Azt nem írta a kérdező, hogy az idősebb gyereküknek van-e jogsija.

Amúgy én sem szeretek idegen helyen vezetni, de inkább vállalom ezt a kis kellemetlenséget, minthogy kifizessem a többszörös árat a közlekedésre.

De nem vitatkozni akarok vagy a saját nézeteimet másra erőltetni. Csak mivel én Svájcban élek már jó ideje, sokat utazom országon belül és Magyarországra is, volt szerencsém kipróbálni az összes közlekedési módot.

4 főre pedig egy 5-6 napos nyaralást Svájcban szállással, kajával, közlekedéssel kb. 2000 CHF-ból összehozni nem egyszerű.

Én első körben írnék egy listát, hogy mit szeretnék megnézni. Majd kiválasztanám a szállást. És összeírnám az költségeket (szállás ára, tömegközlekedés, belépők, felvonók…), majd megnézném hova mennyi a repjegy, hogyan lenne kedvezőbb(basel, zürich vagy milánó) és lefoglalnék mindent már most.

Amúgy az autó másik előnye lenne, hogy tudtok kaját is vinni akár (csak a vámra oda kell figyelni). Mivel a közlekedés mellett Svájcban az éttermek (meg úgy általában a szolgáltatások) is nagyon drágák, így a kaján lehetne kicsit spórolni. De nyilván nem egy hétre való adag rántott húsra gondoltam 😅

Én utasbiztosítást is kötnék, ha valakivel történik valami, orvosi ellátásra van szükség, mentőt kell hívni, az brutál összeg lehet (és az EU-s kártya nem mindenre jó).

Készpénzt minimálisat vinnék, Revoluton váltanék Ft-ot CHF-ra, sokkal kedvezőbben vált, mindig kéznél van, bármikor lehet rá tenni még pénzt. Magyar bankkártyát nem használnék, nagyon sokat levon az átváltásra.

Mobilszolgáltatónál utánanéznék a telefonálás és mobilnet költségeire. Mivel nem EU, drágább lehet ezek használata. Nekem pl. annak idején a Telekomnál csak széttárták a kezüket, hogy így jártam, ne használjam a telefont inkább, mert nem volt olyan csomagjuk ami kedvezőbb díjakat biztosított volna nem EU-s országban.

tegnapelőtt 08:59
 22/22 anonim ***** válasza:
Jo pont. Amig Vodafone volt a Vodafone, addig Svajc is Eus tarifaval ment naluk. Nem tudom most a nevvaltas utan mi a helyzet. Ha ez mar nem megoldas es esim kepes a telefonotok akkor a digitalrepublic.ch -t ajanlom. Adnak magyar szemelyire is esimet es korlatlan netet 30 napra 10 frankert.
tegnapelőtt 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!