Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svájci nyaralással kapcsolatba...

Svájci nyaralással kapcsolatban jók az elképzeléseim?

Figyelt kérdés

Családdal mennénk (2 felnőtt, 2 16-25 év közötti gyerek), szeretném a leggazdaságosabban kihozni, de azért nem filléreskedve. 5-6 napot gondolnánk.

Úgy gondoltam, hogy a WizzAirrel elmennénk Bázelbe (egész vállalható a repjegy ára), onnan vonattal Luganóba, ahol a szállás lenne. Kiváltanánk az Interrail bérletet, és az érdekesebb helyeket felkeresnénk vonattal. (Ezt még nem tudom, hogy miket.) Az étkezést Lidlből meg olcsóbb helyekről oldanánk meg. A helyi tömegközlekedés okoz kis fejtörést, az valószínűleg drága lesz. Úgy számoltam, az egész utazás olyan 800-900 ezerből jönne ki.

Jó lenne autóval, de nekem nincs jogsim, a férjem pedig nem szeret vezetni, főleg idegen helyen. Marad a tömegközlekedés.

Szerintetek ez mennyire jó elgondolás? Illetve jó tippeket is várnék, ha van nektek.

Köszi!

jan. 2. 23:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
34%

Ha nektek jó, hogy Lidle-ből esztek, meg alig tudjátok kigazdálkodni és a tömegközi is drága.. Szüleimmel úgy mentünk nyaralni anno, hogy lefagyasztott kajákat be a csomagtartóba, és az volt melegítve, soha egy étterembe, sehova nem mentünk. Egyszer Görögországban kétnaponta este kaptunk 1 gyrost 1 euróért.

Én megfogadtam, hogy így nem járok nyaralni, mert ez nem az. A nyaralás az, amikor kipróbálod a helyi ételeket, nem szorongsz hogy elég lesz-e a pénzed, ha valami progi megtetszik akkor arra befizetsz. Menjetek olcsóbb helyre, ha ez gondot okoz.

tegnapelőtt 00:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az interrail jo otlet, ha nem szeretnetek autozni. Esetleg vessetek ossze a Swiss Travel Pass araival is. Egyebkent az OBBnek van olyan szolgaltatasa, hogy ejszakai vonattal kiviszik az autot Becsbol a svajci hatarhoz, ha esetleg megis kedvet kapna a ferjed a vezeteshez.

Lugano nem olyan hatalmas telepules, hogy a helyi tomegkozlekedes gondot okozzon szerintem. Ha hegyekbe akartok felmenni felvonoval, az lesz draga, meg ugy is hogy az interrail arra is ad kedvezmenyt.

Illetve Lugano szerintem nincs kimondottan jo helyen fohadiszallasnak. Tulsagosan delen van es mivel a Gotthard alaguton meg mindig nem kozlekednek vonatok, csak a hegyen at, eleg sokat fogtok vonatozni ha kicsit is eszakabbra akartok utanzi.

Ha Luganoba mentek megis, erdemes lehet megfontolni hogy Milanoba repultok es onnan utaztok at Luganoba, nem pedig Baselbol.

tegnapelőtt 00:17
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Luganoba egyszerűbb Milánóból menni. A Malpensáról van közvetlen vonat.
tegnapelőtt 00:19
 4/14 anonim ***** válasza:
39%
4 főre autóval sokkal olcsóbb lenne, mint repülő + SBB.
tegnapelőtt 00:48
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

#2, akkor mit javasolnál főhadiszállásnak?

tegnapelőtt 00:52
 6/14 anonim ***** válasza:
39%
Ha nincstelenek vagytok miért a világ egyik legdrágább országába akartok menni? Ennyiből kijön 2 hét Dél-Olaszország költőpénzzel és nem a lidis kaját kell enni.
tegnapelőtt 02:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha már javasolták a Milánói átszállást, akkor azt is javasolnám, hogy Lugano helyett valahol közel hozzá Olaszországban legyen a szállás. Mondjuk Como-ban. Amúgy szerintem Luzern jobb lenne főhadiszállásnak, ha az csak Svájcban jöhet szóba.
tegnapelőtt 10:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#5: en elobb eldontenem hogy mit akartok megnezni ebben az 5-6 napban es ahhoz merten valasztanam meg a szallast ugy, hogy kozel legyen mindenhez.

Par penztarcabarat tipp:

- a francia Como es Strasssbourg telepulesek elerheto Bazelbol vonattal es Flixbusszal. A nemet Freiburg es Konstanz vonattal. Franciaorszag es Nemetorszag joval olcsobb mint Svajc. Bar gondolom azert mentek Svajcba, hogy Svajcot nezzetek meg, de gondoltam bedobom, mint otlet.

- A Rajna vizeses, bar Svajcban talalhato, Bazelbol elerheto nemet vasuti berlettel, ami kifejezetten olcso (Baden-Württemberg-Ticket)

De itt van par telepules ami pusztan kozlekedes szempontjabol nagy altalabossagban jo helyen van:

- Luzern

- Interlaken

- Bern

- Lausanne

- Bazel (vagy a kornyezo francia es nemet varosok)

- Olten

tegnapelőtt 10:15
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8 mondjuk ha eredetileg Luganoba tervezett megszállni, akkor Bazel nincs annyira jó helyen. Az ország szemközti végében van a kettő kb.
tegnapelőtt 11:20
 10/14 anonim ***** válasza:
87%
Tényleg nem tahóságból, de autóval lenne a legegyszerűbb menni, mobillabbak is lennétek, (meg olcsóbbak) mint vonattal ide oda rohangálni...
tegnapelőtt 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!