Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svájci nyaralással kapcsolatba...

Svájci nyaralással kapcsolatban jók az elképzeléseim?

Figyelt kérdés

Családdal mennénk (2 felnőtt, 2 16-25 év közötti gyerek), szeretném a leggazdaságosabban kihozni, de azért nem filléreskedve. 5-6 napot gondolnánk.

Úgy gondoltam, hogy a WizzAirrel elmennénk Bázelbe (egész vállalható a repjegy ára), onnan vonattal Luganóba, ahol a szállás lenne. Kiváltanánk az Interrail bérletet, és az érdekesebb helyeket felkeresnénk vonattal. (Ezt még nem tudom, hogy miket.) Az étkezést Lidlből meg olcsóbb helyekről oldanánk meg. A helyi tömegközlekedés okoz kis fejtörést, az valószínűleg drága lesz. Úgy számoltam, az egész utazás olyan 800-900 ezerből jönne ki.

Jó lenne autóval, de nekem nincs jogsim, a férjem pedig nem szeret vezetni, főleg idegen helyen. Marad a tömegközlekedés.

Szerintetek ez mennyire jó elgondolás? Illetve jó tippeket is várnék, ha van nektek.

Köszi!

jan. 2. 23:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%

Vonattal nem opció kimenni?

Zürichibe megy mindennap lehet a repülőjegyen fogsz valamennyit.

jan. 3. 13:29
 12/22 anonim ***** válasza:
34%

11

EN-el odavissza 100 euro ha nappal akarnak menni 320.

jan. 3. 16:43
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, átgondoljuk a javaslataitokat.
jan. 3. 18:16
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően ez a büdzsé szerintem max nagyon szűkösen elég.

Ami megfontolandó:

1. Autóval olcsóbban jönne ki valsz és több mindent meg is tudnátok megnézni.

2. Oké, hogy Svájc gyönyörű, de drága is. Ha ugyanezt a pénzt mondjuk Ausztriában (Tirol, Salzkammergut) vagy Észak-Olaszországban (Garda-tó, Comói tó) költitek el, sokkal kényelmesebben lennétek és látnivalók szempontjából sem csalódnátok.

jan. 3. 23:21
 15/22 anonim ***** válasza:

Basel-Lugano kb. 3-4 oras ut, vonattal egy ut egy före 92 CHF. Interrail nem tudom, hogy mennyibe kerül, es hogy 100%-ban fedezi-e a vonatköltsegeket. De vigyazni kell, mert a privat vasutra nem ervenyes az Interrail, csak az SBB (allami) jaratokra. A közlekedes extrem draga Svajcban. En a helyetekben autoval mennek. Erdekessegek pl.: Zürich, Vierwaldstättersee- Luzern varossal együtt, Zug varos, Pilatus, Aare Schlucht, Rajnai vizeses (Rheinfall), Tessin. Bar Tessin extrem kiesik, a vilag vegen van pl. Zürichtöl, es a Gotthard alaguton kell keresztülmenni, vagy hagon.

Etkezni olcson lehet nagyobb Migro elelmiszerboltoknak van ettermük, ugyanez a Coop etteremmel. De ezek valoban csak nagy Migronal es Coopnal lehetseges.

tegnapelőtt 09:33
 16/22 anonim ***** válasza:
Hogy az interrail csak az sbbre lenne ervenyes, az nem igaz. Bar valoban nem ervenyes az osszes vasuttarsasagra, de eleg sojra igen. Par eve peldaul mar az Interlaken es Lauterbrunnen / Grindelwald kozott kozlekedo BOB vonatokra is ervenyes, illetve jopar varosban a villamosra is.
tegnapelőtt 10:19
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Én Zürichet nem nagyon ajánlom. Kb. olyan mintha Zuglóban lennél a Thököly út környékén, leszámítva egy - két dombot. Nem olyan kopott persze, mint a Thököly út.
tegnapelőtt 14:08
 18/22 anonim ***** válasza:
autóval olcsóbb és mobilabb, de ne felejtsük el, hogy akkor muszáj az öbb éjszakai autós vonatával menniük, az öbb meg moderálatlanul drága és megbízhatatlan... nézz először árakat arra a járatra, mert amúgy tényleg kényelmesebb lenne kocsival, de az öbb vonatjegyei gyakran drágábbak, mint egy fapados repülő ugyanazon szakaszra. meg persze kell addigra legalább egy stabil sofőrt előállítani, menjetek le pár napra legalább a bakonyba, ott vannak kis tekergős hegyi utacskák, bemelegítésnek meg hogy ilyet is lásson jó lesz. a nagyobbik gyerek vezet már?
tegnapelőtt 14:46
 19/22 anonim ***** válasza:

#18 miért kellene ÖBB ha kocsival mennek?

Ha túl megterhelő lenne a vezetés, meg is lehet állni valahol Ausztriában egy éjszakára.

De nem vészes a távolság. 2 hete egyedül mentem haza Bp-ről a Zürichbe, 10 óra alatt odaértem, még csak megterhelőnek se mondanám. Nyilván kipihenten kell elindulni.

tegnapelőtt 20:44
 20/22 anonim ***** válasza:

#19: " de nekem nincs jogsim, a férjem pedig nem szeret vezetni, főleg idegen helyen"

ezért. egy tapasztalatlan, eleve félős sofőr váltás nélkül egy hét alatt ér oda... persze, ha az embernek van gyakorlata, akkor nagyon jó móka, mi is körbebarangoltuk már európát párszor, én elképzelni se tudnám, hogy vonatokon múljon a nyaralásunk, de itt a négyből egy vezet, és az se túl jól.

tegnapelőtt 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!