Tervezünk 2-3 éven belül Szicíliába költözni, mi a véleményetek az ottani körülményekről?
Az olasz nyelvtudásom hagy kivetni valót maga után, viszont még ebben a 2-3 évben van rá időm. Igaz, a szicíliai dilektus más kategória.
Elsősorban ingatlanbefektetésekkel foglalkoznék olasz ismerősök segítségével és akár külföldi, magyar területre is ki lehetne ajánlani a szolgáltatásokat.
Mit gondoltok milyen az élet hosszabb távon kint? (Dél-kelet szicília, Siracusa környéke)
És gyerekvállalás szempontjából?
Biztos vagyok benne, hogy jobb az élet Szicíliában, mint itthon.
Van egy munkatársam, akinek a nagymamája szicíliai (volt), vagyis már nem él a nagymamája, a munkatársam is 60 éves, de nagyon jófej. Még rajta is érződik az olasz vér, talpraesett, vagány, jól néz ki, mindig vidám és nincs elhízva, olyan, mint az olaszok.
Csak jót tudok mondani róluk amúgy is, mert imádom őket.
Az olasz nyelv meg a világ legszebb nyelve.
Sok sikert kívánok neked!
Bárcsak én is költözhetnék!
Tele van szeméttel és élősködő migránsokkal. A tengerparton majdnem elhánytam magam, annyira szemetes volt. Az autókat szanaszét törik, a buszok összevissza járnak.
Az éghajlat is elviselhetetlen lesz a következő évtizedekben.
Nekem ez a véleményem.
Éltem Olaszországban egy rövid ideig, a lazasággal nincs problémám, ehhez sokkal könnyebben tudok igazodni, mint a németekhez.😁
A kosz, megélhetés és a gyerekek szempontjából az élet az amire kíváncsi vagyok.
Úgy tudom az árak délen azért nem annyira vészesek, mint északabbra (Toszkána pl.).
Csak ne Cataniaba költözz, amiket leírtak arról, hogy mennyire gány Szicília, nem igaz az egészre, de Cataniára igen. Kaotikus közlekedés, kosz, szemét mindenütt, rossz közbiztonság, egy csomo gettós rész, és még az sincs, hogy fényes nappal nyugisan sétálgatsz, mert nagyon kevés a járda és hatalmas az autó forgalom.
Ja, meg a tömegközlekedés olyan, hogy csak akkor áll meg a busz, ha leinted a megállónál, de legtöbbször akkor sem, jó ha sokadik megáll, van hogy 2 sávos úton belül megy és gyorsan, esélye sincs megállni. És mikor szállnál le a buszpályaudvaron, ami egyben forduló is, ami amúgy milliószor retkesebb a Blahánál vagy a Nyugatinál, nem várják meg a leszállókat a felszállók, hanem nyomulnak erőből felfelé.
A központban van egy halpiac, annál retkeaebb, büdösebb helyet én még nem láttam, pedig sok helyen jártam már.
Koszos e vagy sem én nem tudom elképzelni hogy egy mediterrán olasz szigeten rosszul érezzem magam
🇮🇹❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!