Szlovénia = Bled?
Én értem mire gondolsz, kérdező, az én tágabb ismertségi körömben is az van, hogy majdnem mindenki csak Bledet ismeri, és csak oda megy, illetve van még néhány, aki további 3-4 turistagettót ismer (pl. Postojna), aztán ennyi.
A kedvencem az az ismerősöm volt, aki azt állította, volt a Triglavon, aztán kérdeztük, melyik úton, Prag, Bamberg, stb., erre mondta, hogy autóval volt...
12:
Igen, épp erről beszélek, ez volt a mondandómban a lényeg.
"az autópályákon szinte csak magyar rendszámú autók mentek el mellettünk és természetesen 99% Bledbe ment"
Szóval az autópályákon mellettetek elmenő ÖSSZES autóst megkérdezted, hová mennek, természetesen mindegyik megállt és készségesen válaszolt is, és ebből jött ki ez a reprezentatív eredmény. Csak szólok, ha tényleg próbálkoztál volna ilyesmivel, hallottuk volna a hírekben, hogy egy idióta próbálta megállítgatni a belső sávban haladó autókat a szlovén autópályán.
Drága barátom, bizonyára alá is tudod támasztani az állításodat. Ami persze nem igaz.
Néhány éve körbejártam ezt a „hatalmas” országot. Az összes nevezetesebb helyre elmentem. A Triglav 1611 m-es pontján is jártam (A szerpentintől féltem még a készülődéskor. Ignis nem túl erős, én se vagyok hozzászokva a hegyi terephez, de előző nap elmúlt. A navigáció átvitt osztrák részre. Hát mit mondjak! Meredekségben semmivel sem maradt el, viszont alig volt jobb állapotú mint a Kamionnal a halálutakon sorozatban lévő. Erős kapaszkodó fel, meredek ereszkedés, keskeny és sóderes volt kétharmada).
Mindenhol találkoztam magyar szóval. Mindenhol!
Viszont nem tudom milyen rendszámok mentek előttem, mert az útra és forgalomra figyeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!