Mennyi megtakarításra lesz szükségem, ha 1-1,5 éven belül Norvégiába akarok költözni?
Szép vasárnapot mindenkinek!A kérdés komoly, így komoly válaszokat is várok! Köszönöm!
Szóval elhatároztam, hogy elhagyom Magyarországot lehetőleg minél előbb és úgy gondolom számomra Norvégia a tökéletes választás.Tudom, hogy egy drága ország és nagyon minimális a munkanélküliség, ami rontja az esélyeimet, de szükségem van a változásra és végülis mit veszíthetek azzal, ha megpróbálom.Úgy tervezem, hogy legkorábban 2024 év végén 2025 elején tudok majd kiutazni.A nyelvet már 2 hónapja elkezdtem tanulni.Szállást és munkát majd jövő ősszel tervezek keresni.Én 1,5-2 millió forint megtakarításra gondoltam.Szerintetek ez elég lesz?És megtudom tanulni kommunikációs szinten a norvég nyelvet 1 év alatt?
Természetesen úgy, hogy be van töltve az állások 98%-a.
#1 Alap számomra, hogy itthonról szerzek munkát és szállást is.Tehát már úgy akarok felülni a repülőre, hogy van hová mennem.Enélkül szerintem felesleges lenne elindulni, mivel így max egy hosszabb nyaralás jöhetne csak szóba.
3
Csak úgy nem fognak szóba állni veled ha nem vagy kint. Legalább is nem túl gyakori.
Oké, akkor egy kicsit összekeverted a fogalmakat... A minimális munkanélküliség épp hogy jó neked, mert azt jelenti hogy kevesebben pályáznak egy-egy állásra ahhoz képest mintha magas lenne a munkanélküliség az országban.
Na de mindegy is, a többiek leírták a lényeget és a munkakeresés buktatóit. De ha mégis úgy döntenél hogy itthonról keresel norvégiai munkát, akkor tartsd szem előtt hogy szinte senkiben nem bízhatsz meg, mert rengeteg a parazita közvetítő és a csaló, akik ilyenekre vadásznak mint te és sokakat lehúznak előlegekkel ilyen-olyan kamuköltségekkel, apróbetűs részekkel a szerződésekben.
Nem lehetetlen elhagyni az országot, de Norvégiába pl pont nehéz.
Egy irányban repjegy bőröndökkel olyan 50-60 ezer
Egy szobás lakás Osló külvárosában olyan 400 ezer forint. Nem tudom pontosan, de gondolom kell vagy 3 hónap kaució, az 1.2 millió + az első havi bérleti díj az 1.6 millió.
Egy 40 nm-es lakásra a rezsi kb 35 ezer
Egy havi bérlet a tömegközlekedésre, 27 ezer forint.
1 kg csirkemell 4700 Ft
egy legolcsóbb big mac menü 4100 Ft
Aztán ki tudja lesz e munkád egyből, ki tudja megtartanak e a próbaidőd alatt. 2 millió forinttal biztos nem mernék nekivágni. Az kb az első havi költségeidet fedezi, úgy hogy nem marad egy forintod sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!