Londonra 4 napot szánni elég lehet?
Főleg a híres múzeumok és a történelmi nevezetességek érdekelnének minket, meg úgy a hangulat (utcán lófrálni), tehát elég sok látnivalót ki tudunk szűrni az időszűke miatt.
Tudom hülye a kérdés, mert ezer dolog van Londonban, de négy nap alatt azért a fő dolgokat meg lehet nézni szerintetek?
Ha jól számolom, belefér. Az alap látnivalók közül egymástól sétatávolságra van a Buckingham palota, Big Ben, Westminster apátság és körülöttük a híres parkok. És innen szintén nem messze a Trafalgar Square és a National Gallery és közel van a British Museum is. Ez egy vagy két programja lehet (attól függően a múzeumokban mennyire akarsz szétnézni és a parkokban mennyire sétálgatni). Egy kicsit odébb van viszont a Tower Bridge, amire szintén kíváncsiak szoktak lenni a turisták.
Nagyon ismert még az óriáskerék meg a Madam Tussauds. Szerintem mondjuk ezek lehúzós látnivalók és egyáltalán nem érik. De nem ítélkezem, ha téged hírességek viaszbábúi érdekelnek, még ez is belefér a 4 napba.
Köszi szépen a válaszokat! :)
#4 köszönöm, ez nagyon hasznos. Madam Tussauds-t és a London eye-t biztosan kihagyjuk, de a többi abszolút tervben van!
Sok mindent meg lehet nézni. Én először 5 napot voltam (vagyis 7, de első nap este érkeztem, utolsó nap hajnalban indultam, tehát 5 nap volt tisztán).
Ha még soha nem voltál, érdemes egy olyan nyitott, piros városnéző buszos körbenézéssel kezdeni. Akkor emlékszem, két órás volt, de rengeteg mindent láttunk. Aztán kiválasztasz pár dolgot, ami érdekel, és a többi napon azokat nézed meg (nálunk pl. a Windsor kastély volt, aztán London eye, British Múzeum egy része, séta a Whitehall str-en majd a St James parkban, Greenwich, Notting hill-ben séta, nekünk ezek fértek bele, és egy fél nap Stonehenge. (Mi nem bent laktunk Londonban, nővéremnél laktunk Felthamben, onnan jártunk be nézelődni).
Szerintem Londonban tök felesleges a városnézős busz. Ott vannak a double deckerek, ki kell választani egy belvárosi járatot, felmenni az emeletre, beülni előre, onnan jól látni. Az, hogy nem nyitott, még előny is lehet, hiszen elég sűrűn esik az eső, bár néha csak szemerkél, de egy nyitott buszos városnézést az is tönkretehet. Én gyakran utazgattam így Londonban, pár fontból megvolt a buszos városnézés is.
Városi sétára a Covent Garden környéke tökéletes, ott nagyon kellemes utcák vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!