Londonról pár infó?
A tömegközlekedés jól áttekinthető, vannak nagyon jó mobilappok is, pl. ez:
A metrótérkép is jól áttekinthető. Oystert vehetsz a metróállomásokon is, mi a Baker Streeten vettük, nagyon kedves és segítőkész volt az ügyintéző. Ott az állomásokon fel is lehet bankkártyával tölteni, ha még szükséges, amikor jöttök haza, visszaváltható a kártya és a rajta maradt pénz.
A főbb látnivalók nagyjából egy kupacon vannak, gyalog elérhetők, kivéve a Towert és a St James katedrálist. Érdemes egy 3 vagy 6 napos London Passt venni, és pl. a Temzén sétahajóval elmenni Greenwichig a Westminstertől, visszafelé kiszállni a Towernél. A Passt legjobb itthonról a saját honlapján megrendelni, és kint személyesen átvenni, leírják, hol, ugyanott vannak 40-60%-os kedvezménnyel színházjegyek is. Benne van egy Windsor Castle belépő utazással együtt, visszafelé Hayesben érdemes megnézni a London Motor Museumot, a pasik imádni szokták.:-)
Ingyenes a Sky Garden, csak le kell jó előre foglalni online a helyeket, ne hagyjátok ki.
A szuvenírek nem olcsók (semmi sem az:-)), a mágnesek 2-3 fonttól 5 fontig kaphatók, képeslapokat nem néztem. Étteremben ott lehet hagyni 30-40 fontot is alkalmanként.
Jó utat, remélem, élmény lesz, én imádtam.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!