Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londonról pár infó?

Londonról pár infó?

Figyelt kérdés
2 hétre utazunk nemsoká a párommal Londonba. Igazából az érdekelne, hogy mennyire nehéz, bonyolult a tömegközlekedés? A tipikus látnivalók nagyon messze vannak egymástól vagy gyalog is bejárható távolságban? A szuvenírek, pl képeslap, mágnes ilyesmi milyen árban vannak, ill. éttermek, pubok? Minden infó érdekelne :)
2015. szept. 13. 22:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézz utána az Oyster cardnak! A turistáknak nem szokták ajánlgatni, mert azzal sokkal gazdaságosabb a tömegközlekedés. Minket legalábbis le akartak így húzni, de nem hagytuk magunkat.
2015. szept. 14. 00:28
 2/4 anonim ***** válasza:

A tömegközlekedés jól áttekinthető, vannak nagyon jó mobilappok is, pl. ez:

[link]

A metrótérkép is jól áttekinthető. Oystert vehetsz a metróállomásokon is, mi a Baker Streeten vettük, nagyon kedves és segítőkész volt az ügyintéző. Ott az állomásokon fel is lehet bankkártyával tölteni, ha még szükséges, amikor jöttök haza, visszaváltható a kártya és a rajta maradt pénz.

A főbb látnivalók nagyjából egy kupacon vannak, gyalog elérhetők, kivéve a Towert és a St James katedrálist. Érdemes egy 3 vagy 6 napos London Passt venni, és pl. a Temzén sétahajóval elmenni Greenwichig a Westminstertől, visszafelé kiszállni a Towernél. A Passt legjobb itthonról a saját honlapján megrendelni, és kint személyesen átvenni, leírják, hol, ugyanott vannak 40-60%-os kedvezménnyel színházjegyek is. Benne van egy Windsor Castle belépő utazással együtt, visszafelé Hayesben érdemes megnézni a London Motor Museumot, a pasik imádni szokták.:-)

Ingyenes a Sky Garden, csak le kell jó előre foglalni online a helyeket, ne hagyjátok ki.

A szuvenírek nem olcsók (semmi sem az:-)), a mágnesek 2-3 fonttól 5 fontig kaphatók, képeslapokat nem néztem. Étteremben ott lehet hagyni 30-40 fontot is alkalmanként.

Jó utat, remélem, élmény lesz, én imádtam.:-)

2015. szept. 14. 00:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Még annyi: a Tussaud és a London Eye jegyeket (gondolom, nem akarjátok kihagyni, most Star Wars-kiállítás is van a panoptikumban) mindenképp online vegyétek meg, nincs benne a Passban, neten keresztül olcsóbb, időpontra lehet venni és minimálisat kell sorbaállni.
2015. szept. 14. 01:02
 4/4 anonim válasza:
én három hét múlva megyek, szintén jól jönnének az (aktuális) infók.
2015. szept. 14. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!