Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyibe kerül az étel nyaralá...

Mennyibe kerül az étel nyaraláson?

Figyelt kérdés

Sziasztok, először utazok Európa országaiban, 10-14 napot mennék barátommal vonattal, szeretnénk minél olcsóbban kijönni, de mégis viszonylag igényesen étkezni (értsd: inkább eszünk helyi ételeket és gyorskaját, mint otthonról hozott zacskóslevest és konzervet, de az sem kizárt). Szállásokon akár főzni is tudunk, van időnk keresgélni olcsóbb szupermarketeket, standokat. Dánia, Prága, Franciaország, Spanyolország, Olaszország lenne az úticél.

Szerintetek az alábbi országok árait és a mi szempontjainkat tekintetbe véve mennyivel számoljunk egy főre napi költségvetésben?

2023. ápr. 8. 23:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
56%
Most nyaralni mentek vagy fillérezgetni?
2023. ápr. 9. 00:01
 2/24 anonim ***** válasza:
91%

Dania az egyik legdragabb orszag Europaban, ott meg a meki is elerhetetlen lesz. Praga nem orszag, hanem varos, kb. Budapesti arakkal lehet szamolni.

Amugy el nem tudom kepzelni hogy a Internet koraban amikor kb. minden informacio a rendelkezesedre all, hogy lehet ennyire butan naivan nekiallni egy ilyennek.

Tessek: [link] , lehet nekiallni hasonlitgatni, aztan rajonni hogy ebbol 'olcson' sehogy se jottok ki, csak ha porleveseken meg konzerveken senyvedtek.

2023. ápr. 9. 00:12
 3/24 A kérdező kommentje:

nem tudom mire fel ez a nagy felháborodás, szimplán kiváncsi vagyok az árakra, hogyan lőjem be, úgy osztom be a pénzemet ahogy szeretném, mire való ez az oldal ha nem segítségkérésre és információcserére? :)

Köszönöm a segítséget, megkukkantom az oldalt

ui.: elnézést, Prága valóban nem egy ország

2023. ápr. 9. 00:18
 4/24 anonim ***** válasza:
65%
Nem felhaborodas, egyszeruen nem ertem. Mennek a nagyivu tervek, 10-14 napnyi utazgatas meg kozben fel Europat atszelned a pasiddal, aztan kiderul hogy igazabol meg itthon se lenne penzed etteremre napi szinten, nemhogy Daniaban vagy akar csak Olaszorszagban (ami amugy egesz olcso Franciaorszaghoz kepest).
2023. ápr. 9. 00:27
 5/24 anonim ***** válasza:
85%
Egyél itthon napi kétszer vendéglőben két hétig, számold össze, mennyit fizettél, ezt szorozd meg hárommal, és abból a pénzből spórolósan kihozod a kaját a nyaraláson.
2023. ápr. 9. 00:47
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

14 napos itiner 5 országra eleve nem áll össze nekem, többet lesztek úton, mint amennyit nézelődtök, én ezt még egyszer átgondolnám. Két hétre én olyan 200-at számolnék kajára, ha spórolósan oldjátok meg és néha főztök, meg beneveztek 1-2 turista menüre. Dániában egy darab hotdog is 4-5 ezer pénz, de Prágában is legalább 8-10 ezer ha leültök egy étteremben megenni 2 fogást meg kértek mellé 1-2 sört.

Tudom, hogy a flygskam népszerűsödése óta nagyon trendi vonatozni Európában, de ennyi idő alatt ennyi mindent konkrétan teljesen értelmetlen megpróbálni megnézni, még ha 1-2 alkalommal repültök is. Hogy kellene ezt elképzelni, 3 nap az országokra és 2 nap Prágára? Közben vonatozni is kell, szóval esik ki idő. Nagyjából az lenne az eredmény, hogy egy délutánt sétáltok Velencében, aztán már lehet is rohanni Pisaba, ahonnan meg már Nizzában kellene érkeznetek fél nappal később, hogy ne essen szét az útiterv. Spanyolország és Dánia között irgalmatlan távolságok vannak, plusz pár elég nagy hegy, az önmagában egy utazással töltött nap.

Utánanéztetek ti ennek rendesen?

2023. ápr. 9. 05:45
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
10-14 nap 5 országra, ja persze.
2023. ápr. 9. 07:44
 8/24 anonim ***** válasza:
79%

Na, itt látszik, mennyire mást jelent különböző embereknek az utazás.

Én simán el tudnám képzelni azt, hogy 14 napon át csak vonatozok és nézem a tájat, figyelem a velem utazó embereket és csak átszálláskor töltök el 1-2 órát vagy fél napot itt ott. Korábban leginkább így utaztam. Pedig fogalmam sincs, mi az a flygskam. (Azért rákeresek mindjárt .)

Alapvetően azt mondanám , hogy a gyorskajáldák tudják segíteni a büdzsét, persze ki kell kutatni, hol mi számít legalább valamennyire helyi jellegűnek és azt is inkább a turistás helyektol távol jó kipróbálni .

2023. ápr. 9. 08:18
 9/24 anonim ***** válasza:
61%

8: igen mások az emberek, te pl. csak elképzeled az utazást.

Más meg tudja, hogy 10-14 nap alatt ilyen 5-6000 km-nek semmi értelme.

2023. ápr. 9. 08:33
 10/24 NTBS ***** válasza:
0%
Változó. De drágábbak mintha otthon főzni.
2023. ápr. 9. 08:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!