Tį utaztatok már úgy külföldre repülővel, hogy nem beszéltetek semmilyen idegen nyelven ? Hogyan tudtatok boldogulni ?
Olaszországba szeretnék még a nyar előtt kimenni 1-2 napra, az angol az úgy ahogy megy, de sok hiányosságom van, az olaszt hobbiként elkezdtem tanulni, köszönni, kérdezni pár dolgot, éltet rendelni, néhány igét ragozni, a múlt időbe is belekezdtem, szóval valamennyi kis gyakorlat/tudás van a fejemben, de sajnos még elég kevés.
Egyedül mennék ki, kicsit körülnézni.
Láttam, hogy van jó áron oda vissza jegy, ami egy napos vagy akár 2-3 is.
Akik elutaznak nyaralni valahova, akármelyik országba, azok mind tudnak angolul ?
Tehát csak így lehet ?
Még sosem voltam külföldön, de ez az egy napos utazás megtetszett.
Akár lehetne belőle 2-3 nap is, de akkor ugye ki kéne venni egy hotelszobát.
Egy ilyen nagyon alap angollal (amiben egyébként jobb vagyok mint az olaszban, de tudom, hogy elég gyenge) + egy kezdő szintű olasszal talán meg lehet próbálni kimenni 1-2 napra Olaszországba ?
Akiknek nagyobb tapasztalata van az utazásokban, azok kérem válaszoljanak!
Igen. Én mennék.
Rengeteg alkalmazás is áll már a segítségedre. A DeepL kifejezetten jó fordító. A Sayhi alkalmazás pedig már beszédet is meglepően pontosan fordít.
Az okostelefon - ha használója okosbb annél, szinkronfordításra is használható.
Beszédet azonnal a kívánt nyelvre.
Nekem ezzel ellentétes tapasztalataim vannak, a többség beszélt angolul. Északon is és délen is.
De amúgy amíg semmi rendkívüli nem történik, addig nyelv nélkül is el lehet lenni. Max mutogatsz, előfordul.
6-osnak.
Legfejebb mutogatsz? 70-es évek. Haverral NDK-ban felszállunk a buszra. A sofőr adja a jegyet. Haver mutatja az ujjaival, hogy 3-at kérünk. Sofőr nem érti. Persze, hogy nem, mert haver egyujjas kesztűben mutogatott. 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!