Kezdőoldal » Utazás » Európa » Aki kiköltözött Ausztriába,...

Aki kiköltözött Ausztriába, annak megérte?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kiköltözésen gondolkodom. Nektek megérte kiköltözni? Nyugodtabban, jobb körülmények között éltek, mint előtte Magyarországon? Félre is tudtok tenni? Viszzajönnétek Magyarországra, ha pl család nem lenne itt? Ajánljátok a kiköltözést?
2022. júl. 19. 10:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
33%
Pénzügyileg igen, semmilyen más szempontból nem. Amint van egy stabil alaptőkém, megyek haza.
2022. júl. 19. 10:57
 2/22 A kérdező kommentje:
más szempontból miért nem érte meg?
2022. júl. 19. 11:08
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Hát figyu otthon nettó 80-at kerestem abból 30+rezsi volt egy szoba bérlése. Most nettó 2700€ keresek és a saját házamban lakok. Otthon is biztos van olyanaki jól keres meg anyuciék alátolták a házat autót mindent, nekik nincs értelme idejönni, nekem meg kb nem volt más választásom.
2022. júl. 19. 11:09
 4/22 A kérdező kommentje:
Ez kb hány éve volt? Hány év alatt lehet házat venni kb? (ezt a kérdést fel sem mertem tenni az eredeti kérdésben, de örülök, hogy írtad)
2022. júl. 19. 11:13
 5/22 anonim ***** válasza:
97%

Az önrészt már pár év alatt össze tudod szedni - de azért ez a "házat venni"-t ne úgy képzeld, hogy kipengeti cash-ben....

Minimális önrésszel is lehet venni ingatlant, és egy jó adag jelzáloghitel...

2022. júl. 19. 11:23
 6/22 A kérdező kommentje:
Sima hitelre is lehet? Nekem itthon még 30 évesen sincs házam/lakásom, ráadásul nem is keresek túl sokat... a munkahelyem pedig hamarosan megszűnik, valószínűleg álláskeresőiről fogok már kimenni..
2022. júl. 19. 11:29
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

6: mit értesz azon, hogy sima hitel???

Ingatlanra jellemzően jelzáloghitelt lehet felvenni. Tehát ha nem fizetsz, viszi a bank a házadat.

2022. júl. 19. 11:35
 8/22 anonim ***** válasza:
26%

Ismerősöm költözött. Ő is azt mondta, hogy a pénzen kívül semmi másért nem érte meg kimenni. Ő sem kint tervezi/tervezte az életét leélni, tervben volt a haza jövetel.

Neki az ismerkedés-párkapcsolat sínylette meg a dolgot. Nincs olyan ember, aki évekig élne távkapcsolatban (ő 8 évig dolgozott kint), kint meg felesleges ismerkednie.

Barátokra szintén csak akkor volt ideje amikor hazajött hosszabb időre. Kint nem tudott nagyon beilleszkedni, mert csak alap szinten beszélt németül.

2022. júl. 19. 12:07
 9/22 A kérdező kommentje:

7. Sima hitel: amikor nincs jelzálogozható ingatlan, amit fel tudok mutatni. A családomra nem számíthatok, nekem pedig nincs ingatlanom.

Tehát végülis anyagilag megéri kimenni, ha jól látom. Én felsőfokon beszélek németül, barátaim itthon nem igazán vannak, nem vagyok túl társasági. Van egy párkapcsolatom, de igazából nem tudom, hogy ez is meddig működik még... A családommal pedig nincs a legjobb kapcsolatom. A munkahelyem lassan megszűnik, szóval azt hiszem az lesz a legjobb megoldás, ha kimegyek..

2022. júl. 19. 12:17
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

9: és kifizeted érte a tripla kamatot...????

De hát ha lakást vásárolsz akkor _AZ A LAKÁS_ lesz a jelzálog! Nem érted?

2022. júl. 19. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!