Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hova érdemes elmenni Montenegr...

Hova érdemes elmenni Montenegróban?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki belekezdene, hogy nézzek szét a neten, már megvolt. És láttam is jó pár helyet.

De én arra lennék kíváncsi, hogy aki volt már az országban, mit ajánl? Mit érdemes megnézni?

Vagy például szállásnak melyik város lenne a legjobb, aminek a közelében sok minden van?

Tudom, hogy a neten is utána lehet ezeknek nézni, de azért írom ki ide a kérdést, mert személyes tapasztalat(ok)ra vagyok elsősorban kíváncsi.

A válaszokat előre is köszönöm.

2022. ápr. 2. 13:37
 1/6 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

Kotori-öböl, Lovćen, Sveti Stefan, Budva (óvárosa)...

Montenegró legszebb helyei – 12 kihagyhatatlan látnivaló:

[link]

Ezeknek kb. a 2/3-ánál voltam. Szállásnak talán Budva és környéke jó, de arra számíts, hogy egy 15-20 km-re lévő látnivalóhoz is sokáig tart (1-2 óra is lehet) odaérni, akkora dugók vannak a tengerparton. Északabbra meg a kanyargós utak miatt nem lehet haladni. Az egyetlen félig-meddig autópályának számító út az E80-as (Virpazar és Sutomore között):

[link]

A Sozina-alagút fizetős, 2,5 euró a díja.

Bar-ban is van egy érdekesség: a 2000 éves olajfa (stara maslina):

[link]

2022. ápr. 3. 01:43
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk Bar-ban (Susanj részén, igazából mindentől messze) volt szállásunk, onnan kirándultunk. Ami nekem nagyon tetszett, hogy így Bar-ban négyféle strandon is voltunk, egészen más volt a talaj a négy helyen. A vörös köves (Crvena Plaza) nagyon érdekes élmény volt.

A Bar-i várrom is érdekes, egészen más, mint amilyenek a hazai rendbetett, felújított, korhűen visszaépített várak, ez tényleg egy rom, viszont nagyon jól megmaradt alaprajzzal. (Legalábbis 7 éve ilyen volt.)

Amit semmiképpen sem hagynék ki, az egy kajakozás Virpazarnál a Shkodra tavon, nagyon szép terület.

Budva óvárosa igazi turistalátványosság, szűk kis utcákkal, kőépületekkel.

A kotori öbölben nem voltam, de mindenképp szeretnék oda is eljutni majd.

Mi még vonatkoztunk az ország közepén a hegyek közt (Podgorica-Niksic), az is lenyűgözött, de azt nem mondom, hogy objektív szemmel is volt ott konkrét látnivaló. Talán valami hegyre épített kolostor van ott valahol, azt érdemes lehet megcélozni, és barangolni a hegyek közt.

2022. ápr. 3. 20:50
 3/6 anonim válasza:
Mi Podgoricában voltunk, nagyon ajánlani tudom, iszonyat hangulatos városka. :)
2022. ápr. 21. 16:48
 4/6 anonim válasza:
Ha aktuális még szívesen írok tippeket, mi most voltunk autóval május közepén. Főleg a hegyvidékre koncentráltunk, a tengerpartot idő hiányában alig érintettük. Sajna befigyelt egy napszúrás is az út végén, kellett egy kis kényszer pihenő. Nagyon erősen tűz a nap a hegyekben is, érdemes vigyázni.
2022. máj. 30. 16:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Még aktuális, igen. Majd valamikor nyár végén, ősz elején megyünk csak, akkor ér majd rá mindenki.

Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. jún. 1. 12:53
 6/6 anonim válasza:

4-es vagyok.

Mi autóval mentünk 1 hétre, és 4 helyen szállítunk meg. Mivel mi főleg csak aludni jártunk a szállásokra, a fő szempont az volt hogy nyugis legyen, kényelmes és megfizethető, és be tudjuk járni a környéket. Mindenképp érdemes megnézni a Tara kanyont, a Fekete tavat (Crno Jezero, Durmitor Nemzeti Parkban - nekünk ez volt a legnagyobb élmény), Žabljak környékét (itt havas hegyek vannak). Pár dolog még amit megnéztünk és kár lenne kihagyni: Cetinje cseppkőbarland, Biogradska Gora, Skadari-tó, "Meandri Ćehotine viewpoint" (ez egy kilátó pont, ahonnan rálátni egy gyönyörű, kanyargós Cehotine folyóra).

Rengeteg random kisebb-nagyobb kolostor, templom, kápolna van össze-vissza, nagyon szép volt mind. Fedetlen vállal, vádlival nem szabad bemenni egyikbe sem. Az északi rész tele van gyönyörű türkizkék folyókkal, patakokkal, forrásokkal.

Ha fürdeni akartok, akkor ne Budvában tegyétek, ott elég koszos és zsúfolt a tenger. Állítólag délen Bar felé sokkal szebb, de odáig nem volt időnk elatuózni.

A google maps-ot felejtsd el, nagyon megbízhatatlan Montenegróban, Sygic viszont elég jó, és offline térképet is le lehet benne tölteni. Már májusban nagy a szárazság, és borzasztó erős a nap, hőguta/napszúrás miatt mi ki is hagytunk pár dolgot. Nyár végén-ősszel már nem lesz hó (elvileg júliusban elolvasd a maradék), és sok patak és forrás is el fog tűnni a következő hóolvadásig.

2022. jún. 13. 21:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!