Melyik országba mennétek inkább nyaralni a felsoroltak közül?
Sziasztok.
Idén nyárra már elkezdtünk nézelődni a nyaralással kapcsolatosan és most sok helyen jó előfoglalási akciók is vannak ezért érdemes lenne még most lefoglalni talán.
Bulgáriát néztük (Napospart Burgasz környéke)
Illetve Montenegrót (Herceg Novi környéke)
Utazási iroda szervezi és velük mennénk,ismerjük is őket mert korábban voltunk már velük más külföldi úton és teljesen elégedettek voltunk.
(Fiatal pár vagyunk és csak ketten mennénk!)
Szóval az érdekelne,hogy melyik hónapban van az kb. Amikor a legmelegebb van a két országban a tengerparton (Július vége vagy Augusztus eleje fele mennénk leginkább!) Jó lenne minimum ott olyankor egy átlag 32-35fokos levegő hőmérséklet már mondjuk 12:00-15:00 közt.
illetve hogy melyik lehet szebb és jobb? Inkább mi a homokkal borított tengerpartot kedveljük a kavicsos annyira nem jön be.
Montenegrónál a határ mivel hogy nem uniós ország mennyire szokott vészes lenni,ha busszal vágnánk neki az útnak?
Bulgária felé szerintem már most Január 1.-től a Romániai határhelyzet miatt annyira nem rossz a helyzet. De mégis érdekelne melyik a szebb/jobb hely.
Köszönöm a segitséget előre is!

Montenegróban nem voltam még, de Bulgáriában többször is, és nekem teljesen pozitív élmény volt mindig.
1. alkalommal mi is Naposparton voltunk, igaz, hogy több, mint 10 éve. Nekem bejött, nagy volt az olcsóság, homokos a part (akkor a hínár sem volt feltűnő, de ez azóta változhatott), és sokszor áthajóztunk Neszebárba, ami szerintem gyönyörű és érdekes. Maga Napospart nem nagy szám, de tengerpartozni megfelelő.
2. alkalom tavaly volt, akkor célirányosan Neszebárba mentünk. Még mindig nagyon tetszett a hangulata és a sok régi templom, gyönyörűek a naplementék is 🙂
Ott ugyan inkább kavicsos (kagylótörmelékes) a part, de mi csak az óvárosban voltunk, a képek alapján az újabb városrészben vannak nagyobb, homokos strandok (mi nem próbáltuk, mert nekünk nem ez volt a preferencia).
Július legelején voltunk, nagyon meleg volt, szóval időjárás alapján szerintem abszolút megfelel az elvárásaitoknak 🙂

Én voltam 3x Montenegróban, 2 éve utoljára és soha többet.
Júliusban voltunk, főszezonban és, ha birod a tömeget, akkor jó, ha nem, akkor nem a te világod. Akkora volt a tömeg, hogy az adriai főút, annyira be tud állni, hogy 60km-et 4 óra alatt tudtunk megtenni. A strandokon szó szerint hering feeling van, a törölközőmet nem tudtam normálisan letenni, szinte sehol. Gyalogosan szinte felejtsd el, hogy bárhol is kószálsz, Kotort kivéve. Elütnek, a járdán, a robogós ráddudál... Nekünk nagyon rossz élmény volt és már abszolút nem volt jó árban sem. Bulgáriában még nem voltam, arról nem tudok nyilatkozni, de részemről Montenegróba, ha nem is soha többet, de ilyen körülmények közt, jódarabig, biztos nem fogok visszatérni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!