Kezdőoldal » Utazás » Európa » Azok a németek, akik általában...

Azok a németek, akik általában zsír új nagy mercikkel, bmwkkel felvonulnak horvátországi nyaralásokon gazdagabb németekhez tartoznak?

Figyelt kérdés

vagy az átlag német?

Osztrákok is nyomatják azért, de kisebb kategóriás prémiumokkal. Németek meg fullos S osztály, x6, és társaik.

Az ilyenek szerintetek hány napra mehetnek, illetve milyen hotelekben szállnak meg? gondolom nem a magyarok féle apartmanokban :D

2021. aug. 19. 11:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"de nem kell azt hinni, hogy az átlag 2-3 ezer eurós fizuból az átlagemberek ilyen autókat vesznek."

Azért 2-3 ezer eurós fizetésből jobban meg tudod engedni magadnak az ilyen autót, mint Magyarországon a 2-300 ezer forintosból. Maga az autó ára ugyanis nagyjából ugyanaz mindkét országban.

Nekem az a tapasztalatom, hogy Németországban az átlagpolgár nem feltétlen azért nem jár prémium BMW-vel meg Mercivel mert nem tudná kigazdálkodni az árát. Hanem azért, mert az átlagpolgár Németországban sokkal tudatosabban gazdálkodik a pénzével, mint akár Magyarországon, akár más országokban. Ha egyszer neki nincs szüksége prémium BMW-re, mert a sima VW Golf is elviszi akárhová, akkor inkább azt fogja választani, amennyiben gazdaságosabb számára. Ugyanez megfigyelhető a lakhatási kérdésben is. Németország nem véletlenül az albérlők országa, nem szeretik magukat röghöz kötni és eladósítani évtizedekre csak azért, hogy elmondhassák, nekik saját házuk van.

Egyébként pár évet laktam korábban Berlinben és autófronton azt tapasztaltam, hogy alapvetően kétféle ember vezetett prémium márkás autót: öltönyös figurák, akik nyilván felsővezetők, és huszonéves suhancok, akik az összespórolt zsebpénzüket "okosan" elszórták egy használt BMW-re, hogy a Kudammon menőzhessenek egy sort.

2021. aug. 20. 12:26
 12/14 anonim ***** válasza:

Felesleges párhuzamot vonni Magyarországgal, kinti viszonylatban 2-3 ezer eurós fizuval akkor sem lesz prémium autód meg villád a hegyekben. Ez a fizu arra elég, hogy középszinten eléldegélj meg valamennyit félre is tegyél, ha ügyesen gazdálkodsz. Prémium autóhoz azért kell egy minimum 4-5 ezres fizu. Éltem kint, rokonaim most is élnek, szóval nem csak hasracsapva mondom.

2021. aug. 20. 12:55
 13/14 anonim ***** válasza:

“ Egyébként pár évet laktam korábban Berlinben és autófronton azt tapasztaltam, hogy alapvetően kétféle ember vezetett prémium márkás autót: öltönyös figurák, akik nyilván felsővezetők, és huszonéves suhancok, akik az összespórolt zsebpénzüket "okosan" elszórták egy használt BMW-re, hogy a Kudammon menőzhessenek egy sort.”

Azt még hozzáteszem, hogy ez Magyarországon is pontosan így van :D És az ilyen kis használt bmw-s suhancok miatt van annyi negatív sztereotípia a bmw-sekkel kapcsolatban. Nem a kétdiplomás felsővezető vezeti állat módjára a bmw-jét, hanem az ilyen kis nyomik, akik menőzni akarnak.

2021. aug. 20. 12:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"Felesleges párhuzamot vonni Magyarországgal"

Gondold már át. Van havi 3000 euród, annak mondjuk a 20%-át félrerakod, ami abszolút nem lehetetlen Németországban, és máris van havi 600 euró megtakarításod. Ez mai árfolyamon kb 210 ezer forint. Magyarországon konkrétan ennyit keres egy rakás ember, nemhogy ennyit tudjon félrerakni. Melyikből lesz előbb prémium autód, a havi 600 eurós megtakarításból vagy a havi pártízezres megtakarításból? Elhiszem, hogy megy a "nincs kolbászból a kerítés" mantra meg az ismerősök meg minden, de azért a valóságot nem kéne letagadni. Az pedig az, hogy Magyarország és a magyarok sokkal csóróbbak, mint Németország és a németek.

2021. aug. 20. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!