Kezdőoldal » Utazás » Európa » Prága vonattal?

Prága vonattal?

Figyelt kérdés
Azért írom ki mert semmi konkrétat nem találok ami normális lenne. Egy menetrend érdekelne illetve biztos árak (nem ilyenek hogy 20 eurótól) és hogy fel legyen tüntetve két irányú vagy egy irányú e. Mióta megváltozott a MÁV oldala nem igazodik ki rajta. Valaki volt mostanában ott vonattal?

2021. aug. 15. 12:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Az hogy te az 1980as tapasztalataid alapján ezt élted meg arról én nem tehetek. Kovid van csókolom! Jó reggelt!

Nézzed meg a megváltozott szabályzatokat.

Az hogy te milyen messze laksz a reptérről az most őszintén kit érdekel?

2021. aug. 16. 09:49
 12/18 anonim ***** válasza:
20%
Most repültem júniusban és júliusban is, úgyhogy első kézből vannak információim, megnyugtatlak. Az, hogy te 2 órára laksz a reptértől az kit érdekel? Az hogy te annyira sötét vagy, hogy a beszállókártyával bszakodsz, az kit érdekel?
2021. aug. 16. 09:53
 13/18 anonim ***** válasza:
47%
Én agusztusban repültem és nem kaptam beszálló kártyát. Informálódj kolléga mielőtt útnak indulsz Prágába.
2021. aug. 16. 09:56
 14/18 anonim ***** válasza:
57%

Nem szeretnék Prágába menni, de köszi!

Mi az, hogy nem kaptál beszállókártyát? Ezt fejtsd már ki légyszi!

2021. aug. 16. 10:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik már sosem tudom meg, hogy te miért "Nem kaptál" beszállókártyát :(

Amúgy jelentem, a bécsi és tallinni reptéren is minden simán ment. Azt leszámítva, hogy maszk volt mindenkin, semmi nem érződött a Covidból.

2021. aug. 27. 11:31
 16/18 anonim válasza:
67%

Nem tudom, van-e még értelme, de akkor én is megírnám a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.

Elöljáróban leszögezném, hogy fogalmam sincs nekem sem arról, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy nem kap az ember beszállókártyát. Ezt nem értem, ezt engedjük is el.

Tudom, hogy itt probléma volt azzal, ki milyen messze lakik a reptértől. Na akkor elmondom, hogy mint vidéki 3 óra a vonatút Budapestre a Délibe. Akkor onnan át kell szállni, átmenni a Nyugatiba. Most járunk akkor kb. 3,5 óránál. A Nyugati-Prága hl.n. idő kb. 7 óra. Eddig 10,5 óra.

Eltelik Prágában az idő, jönnék haza, újra kezdődik az egész. Ez akkor oda-vissza 21 óra, ha jól számolom. De tekintsünk el az én hazautamtól Pestről, hiszen azt akkor is megtenném, ha csak a reptérre mennék és legyen akkor 14 óra, ahogy előttem is írták.

Repülővel akkor ez annyit tenne, hogy felmegyek Pestre, eljutok a Deák térig. Onnan 40 perc a 100E-vel a reptér, de az egyszerűség kedvéért legyen 1 óra. Most járok akkor olyan 4,5 óránál. Egy hosszúhétvégére bőven elég egy felvihető kézipoggyász, nem kell a check-innél idő tölteni, ezt el is engedhetjük. Biztonsági ellenőrzés a legrosszabb esetben is maximum fél óra. Eddig 5 óra.

A Budapest-Prága útvonal 1 óra 10-15 perc repülővel. A prágai reptérről bejutni a vasútállomásig szintén kb. 40 perc. Ha ezt mind összeadom, akkor kijön 7 óra a 10,5 ellenében.

A hazaút részét már nem írom le, így is hosszúra sikeredett ez az egész, de oda-vissza akkor 14 óra a 21 óra ellen. Nekem ne mondja senki, hogy ez nem éri meg, főleg, hogy a repülő még olcsóbb is, mint a vonat. És ezeket mind úgy írtam most le, hogy én is szeretek vonatozni, de itt a repülő a nyertes.

2021. aug. 27. 12:29
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
A repülő akkor is környezetszennyezőbb, ennyi, klímaválság van 2021-ben. Meg egyébként is, aki csak egy hosszú hétvégére megy Prágába, az csak a felszínes látnivalókat fogja látni, ergo nem is éri meg elmennie hacsak nem minimum 5 napra megy
2021. aug. 27. 18:09
 18/18 anonim ***** válasza:
58%

Köszi, hogy megmondod, hogy nekem mi éri meg, és mi nem. Én négy napra tervezek menni majd valamikor. Azt nem approválod? Ja és ha én most vonattal megyek, nem repülővel, akkor már nem is lesz klímaválság. Értem.

A beszállókártyáról még mindig nem meséltél!

2021. aug. 27. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!