Kezdőoldal » Utazás » Európa » Prágába busszal vagy vonattal?...

Prágába busszal vagy vonattal? Melyik a jobb? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Ha busszal,akkor melyik autóbusz társaságot ajánlanátok? Minden hasznos információt szívesen veszek. Köszönöm:-)

2015. aug. 21. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
A vonat kényelmesebb.
2015. aug. 21. 18:47
 2/8 anonim ***** válasza:

A busz 3x olcsóbb.

[link]

2015. aug. 21. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Student Agency! A legjobb busz társaság. Tv rádió ingyen pia. :D
2015. aug. 21. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Időben menetrend szerint hasonló, én ezért választottam mindig a vonatot.

7 órát nem is bírnék ki buszon. Vonaton szélesebbek az ülések, van büfékocsi, van mosdó, és ha éjszaka utazol akkor van hálókocsi. A vasútállomás is a belvárosban van (kb. úgy mint nálunk a Nyugati). Arra számíts viszont hogy Pozsony és Brno között néha állni szoktak, annyian vannak a vonaton...

Hogy árban melyik éri meg jobban, azt nem tudom, mivel nekem meg sem fordult a fejemben hogy buszozzak. Azt tudom viszont, hogy Eurolines, Orangeways és Student Agency indít buszokat. Orangewayssel ezer éve utaztam már, akkor jó volt, de azóta elvileg sokat romlott.

Repülő is létezik, bár nem fapados, így drága.

2015. aug. 22. 13:08
 5/8 anonim válasza:

Több dolgot kell megfontolnod a döntés előtt:

- mennyi pénzt tudsz rászánni

- mennyire fontos a kényelem

- szeretnél-e Prágán belül tömegközlekedéssel utazni

A vonatjegyből van kirándulójegy 4 napra, amihez jár a prágai "bkv bérlet" is, ez 18e ft körül van, és retúrjegy.

Ha a szállásod a város központjában van, és csak a főbb látnivalókat akarod megnézni (amik gyaloglótávolságon belül vannak), akkor nem kell a tömegközlekedést használni, tehát felesleges a jegy. Ha viszont kifelé is bóklásznál, akkor már érdemes megvenni. Sajnos azt nem tudom, hogy ott helyben mennyibe kerül a heti bérlet. Illetve ha 4 napnál több időre mész, akkor megint csak értelmét veszti.

A vonat szerintem sokkal kényelmesebb, mint a busz, időben pedig ugyanott van. Mi vonattal fogunk menni. Tavaly is azzal voltam, jó volt. Annyit érdemes tudni, hogy ha hosszú hétvégén vagy más ünnepkor mész, akkor nagyon sokan lesznek, így érdemes helyjegyet is venni, hogy tuti le tudj ülni arra a 7 órára.

A busznak nagy előnye, hogy olcsóbb. Viszont az Orangeways-t én nagyon nem ajánlom, egyik barátnőméknél pont Prágába menet gyulladt ki a buszuk :/ Nem lett semmi bajuk szerencsére, de mindenképpen időveszteség volt, ráadásul ezek alapján nincsenek túl jó állapotban a járműveik.

2015. aug. 24. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös.

Orangeways-el nekem sincs jó tapasztalatom.

Ellenben Student Agency-vel többször is utaztam már Londonba prágai átszállással. És nem csalódtam. Nem ezeréves lepukkant járművek közlekednek. Nincsenek álló utas mint vonatnál. Normális wc van a buszon, ha utaskísérő rajtakap valakit, hogy nem tisztán hagyta el, akkor rászól az utasra és kitakaríttatja. Légkondi működik. És vannak párperces pihenők, amikor lehet nyújtózni, dohányozni.

2015. aug. 24. 21:09
 7/8 anonim válasza:

6-os, utaztam már én is busszal, rövidebb és hosszabb távra (Franciaország, Erdély, Bécs), szóval tudom, milyen a buszút. Ennek ellenére is azt gondolom, hogy a vonat a kényelmesebb, és én személy szerint inkább rááldozok egy kicsit többet, hogy komfortosan utazhassak.

Amúgy én pont Bécsbe mentem az Orangeways-szel és ott nem volt semmi gond velük, de a hosszabb útjaikról azt hallom, hogy kb. minden 3. indulásnál valami baki van... nem indul a járat, vagy késve indul, vagy össze van törve, ilyesmik.

Egyébként én ahány buszúton voltam, egyszer se adták oda a busz vécékulcsát, csak a pihenőknél lehetett vécézni. (Na jó, egyszer odaadták Fro-ban, de csak azért, mert könyörögtem érte, és utána nagyon csúnyán néztek rám.) Szóval számomra a vonat legnagyobb előnye, hogy akkor vécézek, amikor akarok. Akkor állok fel, amikor akarok. Akkor megyek a folyosóra levegőzni, amikor akarok. Több helyem van nyújtózkodásra, mint a buszülésekben nyomorogva. Plusz minden cuccom elérhető távolságban van, ha bármi adódna. Ezért hajlandó vagyok egy kicsit többet fizetni :D

2015. aug. 24. 23:50
 8/8 anonim ***** válasza:

" Szóval számomra a vonat legnagyobb előnye, hogy akkor vécézek, amikor akarok. Akkor állok fel, amikor akarok. Akkor megyek a folyosóra levegőzni, amikor akarok"

Én is szeretem a vonatot, kivéve ha annyira tele van, hogy a peronon is nyomorognak az utasok. Na olyankor álljál fel és menjél ki wc-re, ha egyáltalán működik. És nemzetközi járatokra szokásuk 2-3 utasnak is eladni ugyanazt a helyet. Azóta ment el a kedvem a hosszú vonatozásoktól, amióta elvették a dohányzó kocsikat. 3-4 órás útra még azt mondom oké, de pl egy 13-14 órás úton meggondolom mivel utazzak.

2015. aug. 25. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!