Prága vonattal?
Szia kedves kérdező!
Én a "Prágából Budapesre" útról tudok írni. 1 hónapja jöttem haza vonattal, a cseh vasúttársasággal utaztam. Hálókocsis opciót választottam, este 9 körüli indulással, reggel 8 körüli érkezéssel. Minden zökkenőmentesen zajlott, a kalauz nagyon! kedves volt, felszállásnál összeegyeztettük az adatokat, a vonatjegyet kötelező volt kinyomtatni. (Kb. 1 héttel az utazás előtt vettem jegyet.) Az éjszaka tűrhető volt, a kabinban meg volt ágyazva, kaptunk fogkefét, fogkrémet, papucsot. Éjjel Breclav állomáson állt a vonat néhány órát, ide-oda tologattak minket, ez annyira nem volt kellemes, de szerintem hozzáadott az élményhez.
Este előre megkérdezték, hogy kávét vagy teát kérek-e reggelire. A reggeli bőséges, friss zsemle, narancslé, lekvár, stb. Plusz 2 deci feketekávé, nagyon jól esett.
Nekem fogalmam sem volt, hogy ennyi minden beletartozik a jegybe, 1140 cseh korona körül volt.
Kis késéssel, de simán beértünk a Nyugatiba reggel.
Remélem, hasznos volt, ha MÁV-val utazol, ha nem, a cseh vasúttársaságot meleg szívvel ajánlom, mert nagyon élveztem. :)
Ne haragudj kérdező, tényleg nem értelek. Ebben a pillanatban is 6000 forintért állnak hegyekben a repülőjegyek szinte egész őszre Prágába.
És ez épp túl is van árazva, mert oda is tipikusan 3-4000 Ft szokott lenne egy repjegy.
Miért jó az neked, hogy egy lassú, drága és gagyi vonattal mész?
"Meg a vonat amúgy is központtól központig megy"
Elég vicces időspórolással érvelni egy olyan esetben, mikor a vonat 7-szer hosszabb, mint a repülőút. (Tudom, tudm egy órával előbb kint is kell lenni, ha nincs feladandó bőröndöd, de ez oda-vissza így is 14 kontra 4 óra)
"plusz a reptéren se kell mindenféle biztonsági ellenőrzésen átesni, meg annyi csomagot viszel amennyit akarsz.
"
Na arra az átlagos 3-4 napos hosszúhétvégére, amire az emberek Prágába szoktak menni aztán óriási bőröndök, meg több tucat tubusnyi sampon, tusfürdő, fogkrém, testápoló kell.
Mire kimégy lisztferihegyre az min 1-2 óra (nincs ki semmi, se vonat se metró)
Szórakozol, nincs beszálló kártyád mert Csekinnél nézik a kovidigazolvanyt azok a jokepessegu személyzet.
Utánna szekurity, repülnek az órák.
Itt már min 3-4 óránál tartasz.
Utánna felszenveded magad a gépre, meghallgatod a agyoniskolazott crew standup commedy előadását, wizz boutique service, stb.
Itt már 4-5 óránál vagyunk.
Érkezés Prágába, ezt garantálom hogy 5 óra lesz már.
És ekkor valami külvárosi francba vagy kint, pont mint Pesten, szóval alsó hangon is 6-7 óra.
Menjél vonattal, ne szennyezd a levegőt
Tőlem 35 perc kocsival a reptér. A múltkor kivitt egy ismerősünk, konkrétan 10 perc alatt feladtuk a bőröndöt és ugyanennyi volt átmenni a biztonsági ellenőrézsen is.
Mi az, hogy szórakozol, nincs beszállókártyád? Te miről beszélsz?
Az írásod alapján amúgy te tűnsz iszonyat agyoniskolázottnak, nem a személyzet.
4-5 óra, jajj olyan jókat nevetek:D Én köszönöm, repülővel megyek, te pedig ne felejts el megkenni 4-5 vajas-parizeres kenyeret a vonatútra, attól lesz csak igazán autentikusan magyar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!