Prágáról tapasztalatok? Vonattal vagy busszal érdemesebb menni? Illetve megéri a Prága Kártya 3 napos út esetén?
A student agency buszjáratait nézegettem, de elég rossz weblapjuk van, nem derült ki tisztán, mennyibe kerülnek a jegyek jelenleg. Valamint egy 5 napja lejárt menetrend van csak közzétéve. De az alapján a retúr 14 ezer forint lenni diákoknak, plusz akkor ugye mgég 4ezerért tudnánk venni 72 órás prágai helyi bérletet, ez így 18 ezer, ha jól néztem a dolgokat...
Vonattal van 59 euróért kirándulójegy, ami magban foglalja a vonatjegyet oda-vissza + 4 napi prágai helyi közelekedést is.
A Prága kártya, ha jól néztem (olyan rossz oldalak vannak, hogy többféle árakat találni...), kb 15 ezer forint diákoknak, és az 50 legnépszerűbb látványosság ingyenes vele valamint a tömegközlekedés is.
Viszont nem tudom, hogy tényleg ilyen drágák lennek-e külön a belépők (50 nevezetességre úgyse lesz időnk, 3 napra tervezzük), hogy megérné megvenni et a kártyát.
Aki utazott már Prágába, örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait.
Előre is köszönöm szépen! :)
Szerintem se éri meg 3 napra 20 ezerért városkártyát venni. A Várba 1500 Ft körül van a diákjegy, a többi belépő is ekörül van, vagy még olcsóbb, 5-6-nál több nem nagyon fér bele az időbe. A távolságok meg gyalog simán leküzdhetők a belvárosban, nincs értelme közlekedési bérletet venni (persze attól is függ, hol a szállásotok.) Prágában már az is élmény, ha az utcán sétáltok, mert gyönyörű, a városkártya árát inkább tegyétek félre egy jazzklub-belépőre, az kihagyhatatlan, ha ott jártok.
Belvárosi szállásként ezt tudom ajánlani:
Nagyon jó áron van, a Károly-híd tövében, kedves és korrekt a tulaj. Jó utazást!
Online elérhető a menetrend (Budapestről cca. kétóránként van vonat Prágába), jegyárakról viszont érdeklődj a nemzetközi jegypénztárban. Szerintem kényelmesebb vonattal utazni, ha a blogban írt 19 eurós jegyár igaz, akkor még olcsó is.
Ha busszal vagy vonattal mentek akkor választhattok belvárosi szállást, és akkor tényleg felesleges a 72 órás jegy. Ha máshol szálltok meg, akkor kelleni fog.
Szerintem megérné a kártya, mert négy napba elég sok minden belefér. Egy nap a vár, ott csak 16 éves korig van kedvezményes jegy, ha csak a nagyját megnézitek (A útvonal + torony) az 500 korona. Második nap zsidó negyed, Klementinum, főtér az 340. A négynapi közlekedés 420 korona. Az eddig 1260 és még van két napjuk megnézni bármi mást (látnivaló akad bőven).
175 korona diákigazolvánnyal, ami a kérdezőnek van. A Klementinum 220 korona, koncertjegy az más, az viszont független a városkártyától. Valamelyik kilátóba érdemes felmenni, a legdrágább a Petrín-hegyi, 100 korona körül. Ez összesen nincs 5000 forint.
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :)
Ti egyébként 3 napba hogy oszlatnátok el a látnivalókat?
Gondolom mind eltérő időt vesz igénybe, hogy ne csak átrohanjunk rajtuk, szóval hogy érdemesebb a legfőbb látnivalókat elosztani 3 napra a legpraktikusabban?
1. nap: sör, knédli, Károly-híd.
2. nap: sör, knédli, Vencel-tér.
3. nap: sör, knédli és szabad program...
:)
:D:D:D
Köszönöm! Én kiegészíteném még egy kis Kofolával is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!