Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bécs vagy Párizs? Melyik a jobb?

Bécs vagy Párizs? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Most arra gondolok melyik a biztonságosabb ès hol kuktúráltabbak az emberek? Melyikben jobb a tömeggközlekedés stb... Na most azt tudom ha az egész várost vesszük Párizs egyértelmüen alulmarad a rossz közbiztonság és egyèb dolgok miatt. Na de ha csak a belvárost vesszük az elsö pár kerületet? Tömegközelekedés azt mondjàk jó Bécsbe de én voltam ott és elèggè zsúfolt. Angolul se tudtunk igazán de elég segítökészek és normálisak voltak. Franciaországban azt mondjàk még angollal kimenni is problèmàs de sokan mondjàk azt is hogy semmikyen rossz èlmènyük nem volt ès turistàs helyeken belvárosban elèg jól tudnak angolul. Párizs milyene lenne Bécshez kèpest belvárosban? Úgytudom Párizs belváros biztonságosabb is talàn mint Budapest belvárosa annak ellenêre hogy maga a város veszèlyesebb, ez igaz? Poltikai jellegü válaszok lehetöleg ne jöjjenek ès minèl több ès bövebb válaszok jöhetnek! Koronavírus miatt most le van zárva Párizs?

2021. aug. 13. 13:41
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
72%
Bécs valóban tisztább, rendezettebb, nyugodtabb mint Párizs, és itt nagyjából véget is érnek szerintem az előnyei :D Párizs egy izgalmas nagyváros sok érdekességgel. Bécsben szerintem a két múzeumon meg a főtéren kívül nincs semmi. Az egész olyan, mint egy Budapestnyi méretű V. kerület. Nagyon unalmas és kiszámítható. Én csak átutazóvárosnak tudom elképzelni, egy megállóhelynek, ha mész éppen valahova, de élni nem szívesen élnék ott. Valahogy nincs "lelke". Párizsnak viszont talán túl sok is van :D
2021. aug. 24. 09:43
 22/22 anonim ***** válasza:

Bécsnek nincs lelke?

Nyílván Párizs egy jóval nyüzsgőbb és felkapottabb város, de Bécset "átutazóvárosnak" nevezni messze túlzás. A tömegközlekedése kiváló (Európa leghatékonyabb metróhálozata is ott van pl.), a közbiztonság is jó, az emberek is kultúráltak és segítőkészek, és látnivalók is vannak bőven (ha nem is mind a belvárosban, de épp a jó tömegközlekedés miatt gyorsan el lehet jutni A-ból B-be).

Megmondom őszíntén, nekem Párizs annyira nem tetszett. Nem éreztem magam biztonságban és borzasztóan zsúfolt, de a rengeteg látványosság miatt természetesen megérte.

Egy szó mint száz, nálam Bécs a nyerő, de szerintem felesleges a két várost összehasonlítani, mert szinte ég és föld.

2021. aug. 24. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!