Bécs vagy Párizs? Melyik a jobb?
Én csak Párizsban voltam úgyhogy csak arról tudok mesélni. Nekem a város kívülről, látványosságok terén sokkal jobban tetszik mint Bécs bár Bécsben is vannak szép és érdekes dolgok. A turistás helyeken biztosan beszélnek angolul, bár én tudok franciául úgyhogy ezt nem tesztelgettem. De rengetegszer hallottam hogy a környezetemben angolul vettek belépőt stb és nem volt semmi problémája senkinek ezzel. Tömegközlekedni talán 2x tömegközlekedtünk akkor nem volt semmi probléma ezzel sem, minden egyszerűen megtalálható volt. De biztosan vannak olyan részek is ahova bizonyos helyekről nehezebb, és hosszabb idő a tömegközlekedés mint pl Budapesten is rengeteg ilyen van. Közbiztonsággal sem tapasztaltam semmi negatívat bár ott is vannak zűrösebb kinézetű alakok de nem történt semmi probléma.
2021. aug. 13. 13:59
Bécs a világ egyik legélhetőbb városa. Kinézetre hasonlít a pesti oldalra, csak tisztább, biztonságosabb és rendben van tartva (nem omladozik minden második régi épület vakolata meg egyéb apróságok).
Ha több látnivalót és nagyon társasági életet szeretnél, akkor viszont Párizs.
2021. aug. 13. 14:17
3/22 A kérdező kommentje:
2-es igen tudom de pl a tömegközlekedés nem tetszett annyira és az egyik metrón vagy villamoson vagy akármint mèg légkondi sem volt. Viszont a belvárosi rèsze érdekelne. Akkor is élhetöbb Bécs mint Párizs? A belvárosban is zsúfolt Párizsban a tömegközlekedés ès a belvárosa sincs olyan biztonságos mint Bécs belvárosa? Párizsban a turistás részeken kevésbè beszèlnek angolul mint Bécsben és kevésbé segítökészek? Csak mert Bécsben úgy próbáltunk kommunikàlni hogy angolul is alig tudtunk de segítökèszek voltak. Azért nem az utca emberét kérdeztük hanem az állomás környèkèn dolgozókat stb... Párizs belvárosában bunkóbbak lennének vagy a belvárosa ilyen tekintetben is (vagy sem) jobb mint Bécs?
4/22 A kérdező kommentje:
Egyèbkènt mennyire toleránsak ès kultúráltak? Bécsben pl nem szóltak a boltban hogy ne üljek oda ahova a kosarakat pakoljàk amikor kimennek Magyaországon mar 12 èves koromban is szóltak. Amikor felmentem egy étterembe szelfizni a kilátás miatt nem küldtek el hogy ez az étterem nem azèrt van csak figyelte az ör (nem bunkón) ezèrt anya szólt hogy menjek. Párizsban mèg toleránsabbak ? Csak mert úgytudom tolerancia tekinetèben vezetö város London melett hiszen nagyváros és nem is olyam rendezettek mint a Nèmetek vagy az osztrákok. Bècs Párizshoz kèpest àllítólag konzervatív. Ez abban a tekintetben is igaz hogy Párizsban még kevésbè szólnànak rám ilyenekért.
5/22 A kérdező kommentje:
? Kérdöjelet akartam a vègère tenni.
6/22 anonim válasza:
nekem párizs jobban tetszett, nem tudom mièrt... de tuti kimegyek mèg oda...
2021. aug. 13. 15:40
7/22 A kérdező kommentje:
6 Az ok, de most kifjezetten a leírtak érdekelnek angoltudás, szabadság, tömegközlekedès, biztonsàg. Ezekben is jobbnak tünt szàmodra Párizs belvárosa vagy csak a látvànyossàgok miatt meg mert érdekesebb?
8/22 anonim válasza:
nállam látványosságban mindenkèp... angoltudás egy nagyon alappal megèrtettèk amit szerettem volna, tömegközlekedèst nem használtunk,biztonságilag amikor èn voltam kint nem èreztem magam veszèlyben, ès az embereken se láttam... nekem nagyon èrdekes volt, sok olyan helyen voltam ami èrdekel is, ès nem az volt mint pl eger hogy ott egy vár, az a város látványossága ès ezèrt mèsz be... engem megfogott....
2021. aug. 13. 16:36
Szerintem teljesen más a két város. Bécs konzervatív, minden élére vasalva, rendezett, nagyon élhető város sok szórakozási lehetőséggel és kulturális programmal.
Párizs viszont a szellem, a művészetek és a kultúra fellegvára. Nem olyan tiszta közel sem mint Bécs. Tele kiállításokkal, múzeumokkal, koncertek minden mennyiségben, amatőr és profi művészek minden utcasarkon... Párizsnak van egy semmi más várossal össze nem hasonlítható hangulata. Laza, könnyed, bohém, kifinomult, stílusos. Nagyon magával tudja ragadni az embert ha fogékony ilyen dolgokra. Én imádom Párizst!
2021. aug. 16. 13:26
10/22 A kérdező kommentje:
9-es Na de miért mondják hogy a Franciák bunkók? Pàrizsról azért már tényleg olyan sokan írtak le olyan sok rosszat azzal kapcsolatban hogy milyen bunkók az emberek hogy valami igazság alapja csak van. Mit jelent ott hogy bunkók? Azt mint Magyarorszàgon? Sokan azt írják hogy sokkal lazábbak mint pl a Németek vagy a magyarok de akkor mi a gondjuk velük sokaknak? Ha nem szólnak bele a dolgaidba az utcán kb mint New York-ba mert nagyváros és nem azzal foglalkoznak mit csinálsz nem erőszakolják annyira rád a szabályokat és olyan szinten nem lehetnek agresszíven bunkók mint akár csak a magyarok mert polgárosultabbak stb… Akkor mi az amiben annyira bunkók hogy ilyen sokan ennyire rossz véleményt írnak Párizsról? A legtöbb sajnos olyan volt hogy arrogánsak pökkhendiek stb… amelyek sajnos túlzottan személyiség jegyek és egyáltalán nem konkrétak. Az egyetlen konkrét dolog amit mindenki írt hogy az angolra egyesek bunkón reagálnak ott vagy nem beszélik. Csak emiatt írnak olyan sokan negatív véleménnyel Párizsról vagy lehet más oka is?
Kapcsolódó kérdések: